Home  /  ПродуктиСигурностСигурност   »   Антипаник системи panicLock AP179 AV3OR KG от Winkhaus

Антипаник системи panicLock AP179 AV3OR KG от Winkhaus

Сигурни врати в детската градина

Налага се входните врати на детските градини да изпълняват различни условия. От една страна, трябва да пазят от влизане на чужди лица, от друга – в евакуационна ситуация децата, независимо колко са големи, трябва да могат сами да напуснат сградата без чужда помощ. Всички тези условия се изпълняват от антипаник заключването panicLock AP179 AV3OR KG на Winkhaus, което е разработено специално за приложение в детски градини.

Новият антипаник обков на Winkhaus дава повече свобода на избора в зона със строги изисквания, каквито са евакуационните пътища. През нощта няма достъп за външни лица, но излизането навън по всяко време на денонощието е възможно.

Обковът работи от вътрешната страна с две дръжки, разположени на различна височина. Двете дръжки се използват поотделно. „Горната“ дръжка е предназначена за възрастните, които я използват както обикновено, но тя е на височина 1,55 м. За децата е достъпна само долната дръжка. Тя включва аларма, когато се използва. Това предотвратява опасността дете да попадне на улицата, без контрол от възрастните. Има два варианта на аларма. При единия се освобождава само звуков сигнал, при втория се подава сигнал и към системата за управление на сградата.

Възможни различни варианти

panicLock AP179 AV3OR предлага различни варианти за приложение. При всички тях се предвижда дръжка на ниска височина от вътрешната страна на вратите. Иновативната техника позволява вариант с функция В с дръжка от вътрешната и външната страна на вратата. По време на водене или вземане на децата от детската градина е възможно дръжката да се използва от външната страна от родителите, така че да могат да влезнат вътре.

Друг вариант е оборудването само с дръжка отвътре и през нея да следва механично отваряне и заключване (функция Е). Като трети вариант се предлага командване от разстояние от бутон илиот таймер.

Многоточковото заключване може да се използва при паникврати от алуминий, PVC или дърво, еднокрили или двукрили с паникфункция на активното крило.

Изпитаната по EN 179 система работи със сертифицирани гарнитури на  Hoppe.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори