Home  /  За архитектиПродукти   »   Пожарозащитно стъкло Pyrobel

Пожарозащитно стъкло Pyrobel

За всички обстоятелства

Проектанти, архитекти или инженери, които се занимават с пожарозащитни остъкления, познават добре марката Pyrobel на AGC Glass Europe, предлагана успешно на пазара повече от 35 години. Пълнотата и богатството на продуктовата палитра също са една от причините за големия интерес към продуктите.  

Pyrobel е най-богатото продуктово портфолио от пожарозащитни стъкла. AGC Glass Europe е единствен доставчик, предлагащ стъклата за различни начини на обработка като например триплекси за разкрояване, както и закалени стъклопакети с топлозащита, звукоизолация и слънцезащита. Търговската мрежа в Европа се поддържа от 100 партньора и три европейски завода.

Пожарозащитно стъкло за по-нататъшна обработка

Pyrobel е триплекс, който в зависимост от класификацията съдържа един или няколко невидими пласта, образуващи пожарозащитна пяна. В случай на пожар междинните пластове реагират и образуват здрава противопожарна бариера, която предотвратява разпространяването на огъня, а повърхността на стъклото остава относително студена. Продуктът е двустранно устойчив на пожар съгласно EN 13501-2 и е изпитан в комбинация с дървени, стоманени и врати от композитен материал, както и в преградни стени и окачени фасади. Продуктът се доставя с размер 2250 мм на 3210 мм и може със съответната техника да се реже и обработва.

Системно стандартният продукт Pyrobel 16 (EI30) е относително тънък. Двете външни стъкла от флоатно стъкло са едва 3 мм дебели, вътрешното – 8 мм. Между стъклата се полага фолио с дебелина 1,5 мм. Стъклото предлага надеждна противопожарна защита до клас EI180, на излъчване до клас EW60 и висока безопасност при чупене по EN 12600. Стъклото може да се приложи в условия на широк температурен диапазон от -40°C до +50°C.

Продуктовият вариант Pyrobelite е много подходящ за използване в стъклени преградни стени и врати. В комбинация със защитно фолио е възможно да се използва и за външно приложение. Технически отговаря на класовете EW, EI15 и EI30 и притежава висока здравина съгласно EN 12600.

XXL стъкла

Закаленият вариант Pyrobel-T се предлага като готов, изработен по размер стъклопакет с максимални размери до 2000 мм х 4500 мм и в комбинация с всички слънцезащитни или Low-E варианти на AGC. Тук също са проведени обстойни изпитвания в комбинация с дървени, стоманени и алуминиеви профили. Преминаването на дневна светлина е особено високо – TL = 87%.

Остъклението предлага доказана противопожарна защита на помещенията до клас EI60, на излъчване до клас EW120 и на сигурност по EN 12600. Стъклата Pyrobel-T се подлагат от AGC на термичния тест Heat-Soak-Test, така че да се избегне рискът от спонтанно чупене.

Прозрачни стени без прекъсващи делители

Силно прозрачното и особено светло стъкло Pyrobel Vision Line е интересно за приложение при големи стъклени стени, за които архитектите търсят вариант без смущаващи видимостта елементи като делители. Стъклата се нареждат едно до друго, а между тях се оформя тясна, пожароустойчива силиконова фуга с експандираща лента, която в случай на пожар се раздува и запълва отвора. По същия начин се изпълняват и ъгли. Изпълнението на модерни, силно прозрачни стъклени стени с пожарозащитна функция е напълно възможно с Pyrobel Vision Line. Продуктът предлага и оптимална звукоизолация.

Pyrobel Vision Line също като AGC Clearvison е с ниско съдържание на желязо и като такова е изключително светло, цветово неутрално и прозрачно. При големи размери на полетата е възможно да се изпълни като закалено. Остъклението защитава от огън и топлина до клас EI120. Опционално може да бъде допълнено от филтър за ултравиолетова светлина.

Всички сертификати Пожарозащитните стъкла на AGC са отличени със сертификата Cradle to Cradle, категория сребро. Това дава възможност за сертифициране на сгради по стандартите Leedа или Breeam, както и в бъдеще да се изпълни концепцията за затворен цикъл на използване на материалите и ресурсите.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори