Home  /  Uncategorized   »   Рекламният камион на Schüco се появи отново по улиците на Европа След година и половина почивка, мостреният камион на Schüco отново пое на обиколка по международните пазари.

Рекламният камион на Schüco се появи отново по улиците на Европа

Отново на колела

След повече от година и половина престой на трупчета луксозният мострен мерцедес на Schüco отново потегли из Европа, за да представи отбрана колекция от иновативните си продукти и решения. След представянето в Румъния лъскавото возило се спря в Пловдив на 18 октомври и ден по-късно в София, след което отпътува за Словения в посока обратно към дома. За цялата европейска обиколка камионът ще измине повече от 5000 километра.

Хубавото време през двата дни чудесно допълни приповдигнатото настроение от срещата на живо между колеги от бранша и домакините от „Алукьонигщал България“. Приятно е след толкова време да се видят на живо лицата, с които година и половина контактът е бил единствено по телефона.

Основните теми, които актуално интересуват архитекти и инвеститори, са отразени в новите предложения на системния доставчик от Билефелд – нулев праг за различните видове отваряния с много елегантно решение за отводняване, тесни конструкции както при фасадите, така и при прозорците и вратите, абсолютна автоматизация от контрола на достъпа до елементарното отваряне на прозорците и задвижване на вътрешните щори. И при тези разработки Schüco доказва целенасочена прецизност на техниката и дизайна в детайл.

Чисто, практично и иновативно

Всеки би си пожелал вътрешни щори, които плавно се навиват от мотор в горния вертикален стъклодържател на прозореца, а в пуснато положение са идеално опънати върху стъклопакета, без проблясъци между рамката и щората, благодарение на скритото водене на щората. Вариантите за платното са различни – от напълно прозрачно фолио със слънцезащитна функция, през което гледката остава напълно свободна, до плътна материя, която предпазва и от нежелани погледи. Решението е чисто като форма, без кутии, водачи или други елементи по прозореца – практично и модерно.

Ергономично

Няма нищо по-удобно от преминаване през праг, който не спъва, и то не само инвалиди или възрастни, но и всички останали хора и възрастови групи. Напълно нулеви прагове системният доставчик предлага за врати към балкони и тераси или за новите системи плъзгане с повдигане.

Ценителите на удобството и комфорта могат да се насладят на моторизираното отваряне TipTronik, приложимо към все повече различни варианти дограма.

Минималистично и ефирно

Мечтата на архитектите за форми с максимално скрити компоненти на конструкцията може да се намери при Schüco в различни продукти. Добре познатата конструкция на Panorama Design вече се отразява и от системите за плъзгане, чийто среден вертикален профил е с изключително малка челна ширина. Така панорамната гледка през плъзгащите се елементи остава максимално незасегната от преминаващите през картината профили.

Минималистичен дизайн показва и пфостен-ригел фасадата FWS 35 PD. Широките едва 35 мм челни ширини стоят като фина нишка при полетата на фасадите. Като допълнение в същия стил може да се използват елементи плъзгане с повдигане Panorama Design.

Правилният климат

Важната тема, която у нас е неглижирана с широка ръка, но вече е нормативно регламентирана в повечето европейски държави, а в някои дори има задължителен характер – вентилацията на помещенията, намира сериозно представяне в мострения камион на Schüco. Наред с няколко варианта се предлага полезен информационен материал. Изчерпателната брошура за тези продукти е добър помощник за определяне на правилната и здравословна вентилация.

Спокойствие зад прозореца

В последно време много системни доставчици правят различни разработки за прозорци с приложение в динамично натоварена градска среда. Оригиналното предложение AWS 90 AC.SI на Schüco е разработено на базата на 90-милиметровата профилна платформа с определена модификация, при която е прибавено второ средно уплътнение. При отворен по долна ос прозорец за вентилация съвместната работа на каса, крило и уплътнения позволява преминаване на въздух, но не и на по-голямата част от звука. При използване на звукоизолиращи стъклопакети с Rw от 37 dB до 51 dB, в затворено положение се гарантират от 40 dB до 47 dB. В открехнато положение по долна или по вертикална ос, в зависимост от напора на вятъра, се постигат доказаните от изпитванията стойности между 31 dB и 33 dB. За сравнение – тези стойности отговарят на затворен прозорец с „обикновен“ двоен стъклопакет.

Мострите с комбинацията си на функции и технологии, събрани в тясното пространство на един камион, колкото и да е голям, включват само определен обхват идеи на системния доставчик, но въпреки това са достатъчни, така че посетителите поне за малко да успеят да се потопят в добре обмисления технологичен и педантично изпипан свят на Schüco.  


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори