Home  /  ПродуктиСлънцезащита   »   Текстилни щори от Renson

Текстилни щори от Renson

Fixscreen Minimal CW50 компактна слънцезащита за тесни профили

Белгийският производител на слънцезащитни системи Renson разработи текстилните щори Fixscreen Minimal CW50 специално за приложение при окачени фасади. Водачите са широки 50 мм, точно колкото е ширината на профилите на системите за окачени фасади. Както страничните водачи, така и кутиите на текстилните щори се интегрират перфектно във фасадите. Не е необходимо архитектите да избират по-широки фасадни профили, за да поставят слънцезащита. Пример за това, как изглежда решението може да се види на новия банков филиал на Crelan в Руселар, Белгия.

Минималистична и функционална сграда, която да изпълнява всички изисквания и потребности на банковия и застрахователния филиал – така може да се формулира на кратко желанието на инвеститора. Изчистената архитектурата на правоъгълната сградата се подчертава от големи витрини. Цокълът върху който е поставена сградата както и излизащата напред козирка на покрива и страничните стени обрамчват прозрачната фасада.

Рамката обаче не създава необходимата сянка за помещенията и не може да ги предпази от ниските лъчи на слънцето. При такава ситуация отблясъците върху мониторите или рефлектирането по светлите повърхности на интериора няма как да се избегнат, без да се използва допълнителна слънцезащита. Инвеститорът избира за сградата текстилна слънцезащита.

Спуснатите пред окачената фасада текстилни щори обгръщат помещенията и ги предпазват от прегряване, но свободната видимост към околното пространство се запазва.

Перфектно за тесни профили Банковият филиал е пилотен проект за текстилните щори Fixscreen Minimal CW50 на Renson. Архитектите от архитектурното бюро Schepens BV са избрали продукта на Renson, тъй като се съчетава перфектно с тесните профили на фасадата и са идеално допълнение към семплата, изчистена архитектура на сградата.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори