Home  /  ОбковПродуктиСигурност   »   D-r Hahn представя нови ролкови панти

D-r Hahn представя нови ролкови панти

Hahn KT-RV и Hahn KT-RN

Съществуващата продуктова програма от панти производителят на обков допълва с нова линия панти и с това разширява предложенията си от решения за ролкови панти. Новите допълнения се предлагат с името Hahn KT-RV и Hahn KT-RN и се изпълняват като двойни или тройни. Приложими са при актуалните PVC профилни системи.

Впечатление прави елегантният дизайн на 22-милиметровата ролка на пантата в диаметър. Това впечатление се подчертава от избрания цвят в натурална елоксация (EV1). Новите ролкови панти са подходящи особено за висококачествена жилищна среда. Могат да се използват за лява или дясна врата.

Голям дизайнерски скок прави новата панта Hahn KT-RV, която заменя пантата Hahn KT-R. Наред с предимствата на модерния контур, новият вариант може да се регулира в шест посоки без разместване на ролките. При двойна панта закаченото крило може да се регулира във височина до +3 мм и –1 мм, а при тройната панта дори до + или –3 мм. В хоризонтална посока регулирането може да е +– 3 мм. Регулирането е плавно и може да се осъществи прецизно.

В зависимост от използваните системни профили двойните панти могат да носят до 120 кг, а тройните до 160 кг.

Подготвени за много профилни варианти

Монтажът продължава да се извършва с планка. Пантите са подходящи за стандартната ширина на евронута, както и за 20 мм ширина или се предлагат допълнителни адаптори. За бързия и лесен монтаж производителят може да си поръча универсално приложим шаблон от специализираните търговци.

Сигурно плътно

Съществуват панти за монтаж върху PVC профилите, при което уплътнението на вратата не се намалява. Новата панта Hahn KT-RN сега носи повече възможности за вратите. В зависимост от профилната система носимоспособността при двойната панта възлиза на 160 кг. Следвайки модните дизайнерски тенденции при профилите, геометрията на пантите е с изчистени линии.

Всички панти са разработени за едно- или многофамилни сгради, но могат да се използват и в силно натоварени обществени сгради.

При изпитванията за СЕ маркировката по EN 1935:2002 D-r Hahn има за цел да постигне клас 12 за двойните панти от линията Hahn KT-RN. Тройната панта Hahn KT-RV благодарение на технологията си се класифицира в клас 11. Изпитванията за противовзломна защита все още предстоят. Производителят обаче е сигурен, че пантите ще издържат на изчерпателните тестове. Новите панти ще се предлагат поединично или в опаковки по 24 броя, придружени с подробни схеми и указания за монтаж.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори