Home  /  B2BСигурностСтъкла   »   Pilkington с нови декларации за пожарозащитни стъкла

Pilkington с нови декларации за пожарозащитни стъкла

Декларация за екологичност

Новите продуктови декларации (Environmental Product Declarations – EPDs) за Pilkington Pyrostop® и Pilkington Pyrodur® са важно условие за проектирането и съставянето на екологичната оценка на сгради. В резултат на този процес проектанти и архитекти получават екологични данни както за единичните пожарозащитни стъкла, така и за стъклопакетите. Декларацията улеснява избора на правилния продукт за съответната сграда.

В рамките на оценката е потвърдено, че пожарозащитните стъкла на Pilkington не съдържат вредни за здравето вещества, като например акриламиди. Референтния срок на годност за единичните противопожарните стъкла е 50 години и 30 г. за стъклопакетите.

Противопожарното покритие в никакъв случай не вреди на здравето и не съдържа вещества причиняващи рак.

Новите декларации за екологичност за стъклата Pilkington Pyrostop® и Pilkington Pyrodur® са издадени съгласно ISO 14025 и EN 15804. Международно признатите декларации за екологичност съдържат изчерпателни данни за противопожарните стъкла в насока на тяхното въздействие върху околната среда и човека за целия им цикъл на съществуване. Информацията е необходима за сертифициране на сгради по DGNB, BNB, LEED и BREEAM.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори