Home  /  Продукти   »   Renolit Bendit за обшивки в цвета на дограмата

Renolit Bendit за обшивки в цвета на дограмата

Плочи с оригинален декор

При монтаж на прозорци често се изискват и обшивки, които да са със същото фолио на дограмата, както е примерът, показан на снимката. Архитектът е пожелал ъгълът между двата прозореца да отговаря визуално на цвета на профилите на прозорците. Тъй като дървеният декор на HPL плоскостите се разминава с цвета на фолиото на PVC прозорците, архитектът на този обект се обръща за помощ директно към Renolit. Предложен му е алуминиев композитен материал, фолиран точно с търсеното фолио.

Предложеният вариант с точно същата на цвят обшивка на ъгъла, какъвто е цветът на прозорците, се харесва на всички, включително на инвеститора. Така се заражда продуктовата идея Renolit Bendit.

Освен визуалното предимство на предложеното Renolit Bendit се отличава в качеството на ръба по сгъвката. Декоративното покритие позволява да бъде формовано студено и визията му не се нарушава по дължина на ръба. Не се получава „избеляване“ от разтегляне на материала.

Благодарение на специалните си качества алуминиевият композитен материал затваря една пазарна ниша. Сега вече не се налага изпълнение на импровизирани варианти, когато се търси непрекъснатост на фасадната картина. Голямата здравина на огъване на композитния материал има и друго предимство – не е необходимо залепване на лента против шум и вибрации при дъжд.

Избор на цветове, декори и повърхности Плочите за обшивки са интересен материал за производителите на дограма, тъй като намират голямо приложение. Сега дограмаджиите разполагат с богат спектър от цветове, декори и повърхности, за които са използвани фолиата Renolit Exofol, така че обшивките да са цветово точно отговарящи на прозорците. Тъй като белият цвят е най-често използван за PVC прозорците и съответно най-разпространен, Renolit Bendit се предлага и в класическо бяло.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори