Home  /  ПродуктиПродукти   »   Schüco и AGC Glass Europe работят по общ иновативен проект

Schüco и AGC Glass Europe работят по общ иновативен проект

Алуминиеви профили с вакуумни стъкла

AGC Glass Europe и Schüco работят по съвместен проект и обединяват ноу-хау и технически познания, за да ги вложат в проучване и разработка на алуминиева конструкция с ваккумен стъклопакет.

Кар Щефан Девалд, ръководител отдел разработки при Schüco коментира стратегическото партньорство: „В AGC намерихме перфектния партньор, така че да отговорим на бъдещите изисквания на клиенти и пазар.“ Изпълнителният директор на Fineo® Glass допълва: „Радваме се на съвместената работа с Schüco, който е пазарен лидер на профилни системи.  Вакуумното стъкло Fineo® предлага за двете предприятия голям иновационен потенциал. Убедени сме, че съвместно ще разработим открояващи се продукти със сериозно отношение към технологията, дизайна и устойчивостта“.

Качества на вакуумното стъкло

Разработените от AGC Glass Europe стъклопакети Fineo® са двойни с вакуумно пространство между стъклата от едва 0,1 милиметра. В зависимост от размера и климатичните условия минималната дебелина на стъклопакета се редуцира до шест милиметра. Това означава, че  теглото на Fineo® е приблизително една трета от теглото на троен стъклопакет.

Освен това вакуумния стъклопакет не се нуждае от мерки за изравняване на налягането, което от своя страна има предимства за естетиката, прозрачността и дълготрайността. Физичните стойности на топлопреминаването от Ug = 0.7 W/(m2K) и подобрената звукоизолация (намалена с до 7 dB в сравнение с двойни и тройни стъклопакети) имат положителен принос към цялата конструкция.

Друго важно предимство: преминаването на естествена светлина е с около 20% по-добро отколкото това на тройните стъклопакети. Fineo® се рециклира напълно, което е важен аспект в строителството.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори