Home  /  КомфортФасади   »   Viss Fire EI30 – стоманена противопожарна фасада

Viss Fire EI30 – стоманена противопожарна фасада

Повече възможности, по-малко компоненти

Schüco подложи стоманената си фасадна система Jansen Viss Fire на нова програма за изпитване – повече доказани варианти стъкла, по-големи размери и конструкции за ъглите вече допълват свободата на архитектите при определяне на дизайна на противопожарните стени. От своя страна производителите на фасади получават предимството от организацията и използването на по-малко компоненти, което се отразява в намаляване на времето и разходите за производство.

Освен термично разделената пфостен-ригел конструкция Viss Fire EI30 с челна ширина 50 милиметра е изпитан и вариантът с 60-милиметрови профили. Фасадната система Viss може да носи тегло до 1800 килограма. При изпитванията са използвани стъкла от различни производители. Максимално допустимият размер на едно поле за вътрешно приложение възлиза в ширина до 2300 мм и 4600 мм във височина, това означава площ от почти единадесет квадратни метра. Дебелините на остъклението могат да достигат до 70 мм, което включва пълния диапазон остъкляване – от единичното стъкло до тройни стъклопакети. Така в зависимост от използваните стъклопакети с фасадата може да се постигне коефициент на топлопреминаване до 0,96 W/(m2K).

Опростено производство

С Viss Fire EI30 и многообразието от доказани стъкла и размери едва ли остават неизпълнени желания. Докато архитектите получават един голям плюс в свободата на оформяне на остъкленията с множество изпитани варианти стъкла, размери и най-вече изпълнения на ъгли, производителите могат да се възползват от по-малкото компоненти. Например отпада противопожарната лента на притискащия профил, тя остава изискване за фалца около стъклопакетите. Това опростява производството, в същото време вече могат да се използват по-разнообразни дебелини стъкла. Намаленият брой отделни компоненти естествено улеснява логистиката и управлението на складовите наличности. Оптимизациите на стоманената фасада Viss Fire EI30 водят до пестене на време и средства. По класификация във Viss Fire може да се използва системата за пожарозащитни врати Janisol 2. Комбинациите със стандартни Viss фасади са възможни свободно и благодарение на идентичните челни ширини се създава хомогенна визия. Тридесетминутната пожарозащита на атрактивната фасада е без компромиси по отношение на сигурността и дизайна.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори