Home  /  За архитектиОбков   »   Roto AL и Roto AL Designo – вече и за височина на крилата до 3000 мм

Roto AL и Roto AL Designo – вече и за височина на крилата до 3000 мм

Двуосният обков на Roto с разширено приложение

Тенденцията в съвременната архитектура към високи и тежки дограми от алуминий продължава. За системните доставчици и производителите на дограма това означава изпълнение на поръчки с нестандартни размери и поражда нужда от издаване на обектови становища. По-големите размери и по-голямото тегло на крилото водят до допълнително натоварване на обкова, поставят под въпрос неговата функционалност и в последна сметка се отразяват и върху качеството на целия елемент. За да могат да бъдат вложени в ежедневната практика, всички продукти трябва да имат системно доказани характеристики.

По тази причина Roto проведе изчерпателни изпитвания на двете си продуктови програми за двуосен обков Roto AL и Roto AL Designo за височина на крилата до 3000 мм. Програмите са изпитани комплексно по най-новите стандарти QM 328, включително KvD вариантът, и са сертифицирани от института по прозоречна техника ift в Розенхайм. Всички компоненти на програмите отговарят на изискванията за дълготрайност клас Н3 (20 000 цикъла) и клас на корозионна защита 5 по DIN EN 1670. Класът на корозионната устойчивост е установен при продължило 480-часово изпитване в силно солена и високо влажна среда.

Обковът на Roto за двуплоскостно отваряне за алуминиеви системи сега вече е сертифициран по най-новите стандарти и с него могат да се изработват прозорци с височина до 3000 мм, без да е необходимо допълнително доказване на функционалната възможност на елементите и тяхната дълготрайност. Roto AL 300 с носимоспособност до 300 кг и скритият вариант Roto AL Designo – до 180 кг, са подложени на тестове за дълготрайна функция по DIN EN 13126-8 и DIN EN 1191.

Подмяната е лесна

Желаещите да използват програмите за обков Roto AL и Roto AL Designo могат много лесно да ги приложат в производството. Не се изискват допълнителни изпитвания за типа прозорец, тъй като продуктите могат да бъдат заменени с алтернативни със същото качество или по-добро. Сертификатите и докладите от изпитванията са на разположение на производителите и преминаването към системите обков Roto AL и Roto AL Designo е безпроблемно.

Бързо навлизане на пазара

Успешното сертифициране на двете програми дава възможност за моментално приложение. С обкова се изпълняват вече стандартни поръчки, а не специални конструкции, за които е необходимо доказване на тяхната функционалност и сигурност. За високите елементи вече може да се направи веднага калкулация и да се предостави оферта на клиента.

Указанията за монтаж на Roto AL и Roto AL Designo показват разширения спектър на приложение. Крила с височина до 3000 мм се произвеждат като стандартна конфекция. Системата обков Roto AL разполага със системните изпитвания още от началото на 2020 година, а от началото на тази година вариантът със скрити панти Roto AL Designo също е на разположение за високи крила.

В случай че се изискват още по-високи крила от 3000 мм, Roto е на разположение на производителите на дограма и изготвя обектово становище за конкретния случай, при нужда провежда необходимите изпитвания.

„Когато прозорците не могат да се произведат по стандартните указания за монтаж на обкова, ние сме винаги на разположение. Решение намираме винаги. Това доказваме почти ежедневно с обектови решения, така че производителите на дограма да отговорят с подходящото изпълнение на желанията на клиентите“, коментира Матиа Козог, продуктов мениджър Tilt&Turn Aluvision в Roto.

Системите обков за двуосно отваряне Roto AL и Roto AL Designo вече са изпитани и могат без допълнителни доказателства или тестове да се използват при височини на крилата до 3000 мм.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори