Home  /  ОбковСигурност   »   Roto AL TiltSafe

Roto AL TiltSafe

Противовзломна защита при отворен прозорец

Новост при Roto е технологията TiltSafe – положение на открехнато по долна ос крило, което въпреки това предлага противовзломна защита клас RC2. Сега технологията може да се получи и за алуминиеви прозорци с тегло на крилата до 150 килограма. Програмата Roto AL Designo също има вариант с противовзломна защита при открехнато крило. Досега обковът се наложи успешно при дървените и PVC прозорците, сега е на разположение и за алуминиевите.

Новите заключващи елементи на варианта TiltSafe за двуосно отваряеми крила се добавят елементарно към познатата комбинация с RC2 функция. Roto препоръчва монтаж със специални винтове, които, веднъж завинтени, могат да бъдат отвинтени само със специален инструмент. По желание на клиентите експертите от Roto Aluvision разработиха и вариант на защитено крило с тегло до 180 кг с клас RC3. При открехване на крилото по долна ос прозорецът предлага защита клас RC2, а в затворено положение по време на изпитванията системата е доказала клас на защита RC3.

Защитната функция TiltSafe не затруднява и не изисква повече усилия, отколкото са необходими при познатия начин на отваряне и затваряне на прозореца. Освен това обковът е снабден със защита от затваряне на крилото при открехнато по долна ос положение в случай на течение. Тази функция е пожелана от крайни клиенти и реализирана от Roto.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори