Home  /  Продукти   »   Salamander представя дизайнерски решения

Salamander представя дизайнерски решения

Кожа, дървен фурнир, мед, четкан алуминий

С колекцията „realMaterial“ Salamander залага на автентични материали за дизайнерски повърхности на профилите си, които да предлагат интересни визуални акценти. Клиенти и архитекти могат да правят избор между алуминий с четкана повърхност, мед, естествен дървен фурнир и екологично сертифицирани висококачествени кожени тъкани. Всички повърхности се нанасят върху профилите за прозорци по технологията за каширане.

Salamander Window & Door Systems приема прозореца не само като чист технически продукт, а и като важен инструмент за комбиниране във вътрешната среда или фасадата. Цел на предприятието е да може да предложи за всеки архитектурен стил подходящата прозоречна конструкция. Тази философия може да се намери например в системата greenEvolution, с която се изработват множество варианти на прозорци с целенасочена пазарна концепция.

Новата колекция от атрактивни повърхности „realMaterial“ олицетворява иновативните възможности за дизайнерско оформление на прозорците и стои убедително със стойностите на топлоизолацията и рециклирането.

Вдъхновяващи повърхности

Цветовете и материалите на прозорците имат значителен принос в цялостната картина на сградите. Чрез автентичността на различни материали се постига индивидуален характер на сградата или може целенасочено да се разчупи стилът и да се постигнат контрастиращи визуални ефекти. За осъществяване на тези цели Salamander предлага множество цветове, материали и живи дизайнерски повърхности. С колекцията „realMaterial“ сега са на разположение и нестандартни за прозорците и вратите материали. Вариантът на изчеткан алуминий е с нетретирана повърхност, което позволява естествено патиниране във времето – ефект, който в последните години се търси при много повърхности в модерната архитектура.

За вътрешната страна на дограмата сега е разработена подчертано екологично сертифицирана повърхност на базата на кожи, като са използвани производствени изрезки от естествена кожа. За целта се използват услугите на дъщерното предприятие Salamander SPS GmbH & Co. KG, което е водещ производител на тъкани от кожени влакна.

При пазарното представяне на новата колекция „realMaterial“ Salamander използва комбинация, съставена от външната страна от повърхност на новата линия, а от вътрешната – решение с фолио. Също така е показана комбинация на „realMaterial“ повърхности както от външната, така и от вътрешната страна на дограмата.

Желаната от много клиенти комбинация дърво/алуминий, която с класическия PVC прозорец не може да се постигне, сега може да бъде осъществена. Тук на помощ идва новата линия – от външната страна се използва модерният каширан алуминиев декор, а от вътрешната се използва фурнир от естествена дървесина. Решението удовлетворява търсенето на много клиенти.

Рециклирането е гарантирано

При всички варианти на повърхности рециклирането е гарантирано. Различните материали могат добре да се разделят един от друг и могат да се вложат повторно като суровина. Това е много важно за Salamander, тъй като предприятието цели пълноценна преработка и темата устойчивост е основна за стратегическото развитие на предприятието.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори