Home  /  КомфортПродукти   »   Winkhaus разширява палитрата обков за алуминий

Winkhaus разширява палитрата обков за алуминий

Повече комфорт и функционална сигурност

Системата обков Winkhaus aluPilot е позната с лесната си монтажна техника. Производителят допълва постоянно програмата, така че да се улесни използването. С оглед на повишаване на комфорта през тази година се добавя помощ при затварянето на големи крила и ограничител на отварянето.

Подпомагането на крилото при затваряне от отворена по долна хоризонтална ос позиция допълва програмата на системата обков aluPilot Topstar и намалява нужната сила за затваряне на крилото. Прозорци с такъв обков са подходящи особено при по-високи и по-тежки крила или при обекти с повишени изисквания за ергономичност.

Комфортът при използването на прозорците се увеличава и чрез новото предложение за ограничител на отварянето. Той може да се допълни сега и така да разшири функционалните удобства. Ограничителят предпазва крилото от нараняване при отваряне.

Допълнително е възможно прозорецът да се оборудва и със застопоряване в отворено положение. При проветряване крилото се задържа в позиция 90°. Освен това обковът може да бъде допълнен с елемент, който спира крилото при затваряне и отваряне, което също намалява щетите, причинени от неволното затръшване при големи размери на крилата.

Рационална система

С около десет минути намалява времето за производство на прозорец с обкова Winkhaus aluPilot. Няколкото работни стъпки, предварителните заготовки и нуждата от само три инструмента опростяват монтажа значително. aluPilot е подходящ за различни профилни системи с евронут, също и при клас на противовзломна защита RC3. Обковът е сертифициран по QM 328 за едноосно и двуосно отваряне, както и за KvD вариант.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори