Home  /  Обекти   »   activPilot Comfort на Winkhaus

activPilot Comfort на Winkhaus

Денонощно грижлива вентилация

Вентилацията на сградите е важна по принцип, но особено в сегашната ситуация на пандемия става по-важна от всякога. Системата за обков activPilot Comfort на Winkhaus осигурява денонощно свеж въздух, без да създава неприятни странични ефекти като образуване на течение или проникване на много шум отвън. При нужда естествено прозорецът може да се отвори и за ударна вентилация.

Това е възможно благодарение на специална функция, добавена към обкова activPilot Comfort. Прозорецът преминава в позиция за вентилация, като образува процеп от 6 мм между крилото и касата.

В това положение прозорецът пропуска външния свеж въздух, но същевременно е достатъчно защитен, така че да не допуска натрапници. Дори в отсъствие на обитателите помещенията са сигурно и ефективно защитени.

В позицията за постоянна вентилация прозорецът е по-добре защитен от дъжд и шум, отколкото е при открехнато по долна ос крило.

За много прозорци

С обкова с функция за вентилация могат да бъдат изпълнявани различни прозорци от PVC, дърво или алуминий, както и прозорци и плъзгащи елементи с безпрепятствен праг.

Алтернатива на вентилационна система

Моторно задвижваните прозорци предлагат особено добър комфорт и могат да се изпълняват със системата за обков activPilot Comfort PADM. При нужда тя се отваря сама, след което се затваря самостоятелно отново. По тази причина може да се използва като алтернатива на вентилационните системи.

Иновативната техника е подходяща при трудно достъпни прозорци, например в стълбищата. Системата може да бъде допълвана например със сензори, отчитащи температура или насищане на въздуха с СО2, които при нужда да включват вентилацията. Техниката може да се свърже с управлението на сградите и през enOcean да бъде свързана към много SmartHome концепции.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори