Home  /  Новини и тенденции   »   ADLER Clean-Smart: иновативна система за почистване на инсталациите за боядисване

ADLER Clean-Smart: иновативна система за почистване на инсталациите за боядисване

От ръчния пистолет до робота, от занаятчийското до индустриалното производство

Модерните съоръжения за боядисване и лакиране създават условията за висококачествен и ефективен процес за нанасяне на покрития. За тези съоръжения е особено важно да бъдат почиствани и поддържани интензивно, защото лаковете се отлагат и свързват чудесно не само върху повърхностите, по които се нанасят, но и по частите на съоръженията като например по помпите, лакопроводите или транспортните ленти.

Колкото по-високо е изискването към качеството, толкова по-педантично трябва да бъдат почиствани съоръженията и толкова повече разходи възникват във връзка с почистващите препарати, работното време и машините.

Особено малките количества елементи за лакиране причиняват често допълнителни разходи. За точно тези случаи ADLER Clean-Smart предлага голяма помощ. Иновативната система за почистване на лакове и бои на водна основа гарантира ефективното и екологично почистване на всички средства за полагане на покрития – от ръчния пистолет до автоматите за боядисване.

Уникална система за почистване

„Като водещ системен доставчик предлагаме на нашите клиенти не само висококачествени решения от покрития, но сме и сервизен партньор за целия бояджийски процес“, коментира Даниел Песерер, ръководител търговия за мебелната индустрия в ADLER, и подчертава: „Почистването на съоръженията за нанасяне на бои и лакове често е подценяван аспект в процеса на боядисване и лакиране. Престои вследствие на запушени дюзи струват ценно производствено време, зацапани лакопроводи и транспортни ленти оказват влияние върху качеството на лаковото покритие.“

Ето защо отделът по проучване и разработки на ADLER разработи ADLER Clean-Smart. Уникалната система за почистване на лакове и бои на водна основа ADLER Clean-Smart B&P е предназначена за почистване на транспортни ленти и помпи, а ADLER Clean-Smart Gel – за лакопроводите, както и ADLER Clean-Smart 2K.

Всички препарати се отличават с високото си качество и отлична почистваща сила. С тяхното използване се пести време и нивата на замърсяване на околната среда се поддържат ниски.

„При ADLER Clean-Smart B&P образуването на пяна е сведено до минимум, така че преливане на замърсяванията при почистване няма“, коментира Гералд Шмид от отдела за разработки на ADLER.

ADLER Clean-Smart 2K има поносимост към много видове втвърдители и има изключително ниско съдържание на ацетон, така че втвърдителите не могат да кристализират. Вследствие на това лакопроводите трябва по-рядко да се подменят. Чрез структурата си на гел почистващият препарат прониква много добре в лакопроводите и разгръща особено силното си въздействие. Премахват се и стари остатъци от лакове, които иначе запушват дюзите или които могат да замърсят лаковото покритие.

Универсално и екологично

От ръчните пистолети до автоматите за лакиране или роботите, от дърводелеца до големия индустриален производител – ADLER Clean-Smart може универсално да се приложи към всички средства за нанасяне на лакове на водна основа и е съвместим с продуктите и на други производители. Независимо от силното си действие системата е екологична и с чувствително по-малък състав на летливи органични съединения в сравнение с подобни продукти.

За ADLER

Със своите 630 служители ADLER е водещ в Австрия производител на лакове, бои и защитни средства за дървесина. Основаното през 1934 година семейно предприятие днес се ръководи от Андреа Бергхофер – трета генерация в семейството. Годишно приблизително 21 000 тона лакове напускат завода в Тирол и стигат до клиенти в 30 държави по света. ADLER има търговски фирми в Германия, Италия, Полша, Нидерландия, Швейцария, Чехия и Словакия. Единственото производство се намира в седалището на фирмата в Швац, Тирол. ADLER е и едно от първите предприятия от бранша, което от 2018 година произвежда 100% климатично неутрално.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори