Home  /  Комфорт   »   Hörmann homee

Hörmann homee

Един за всички – модулно и гъвкаво допълващо се системно решение за Smart Home

Hörmann добавя нови сигнали за умния дом: С новата централа Smart Home – Hörmann homee Brain, могат да се управляват комфортно и гъвкаво врати и радиоприемници Hörmann, а при необходимост – също и допълнителни радиотехнологии. Продуктите Hörmann се обслужват с доказалата се радиосистема Hörmann BiSecur.

В идеалния случай в Smart Home всички устройства са свързани помежду си и могат да се управляват лесно и удобно с една-единствена система. Реалността обаче често е различна: Продуктите Smart Home имат различни радиопротоколи и използват съответно собствено приложение за обслужване, респ. апликация. 

Ето защо, за да се запази прегледността и да се опрости прилагането, е необходима централа, която да комуникира с всички устройства независимо от използваната технология. С Hörmann homee компания Hörmann пусна на пазара подобно интегративно решение. Системата е с модулна конструкция и следователно може да се допълва гъвкаво по всяко време. Тя комуникира посредством радиовръзка с всички задвижвания Hörmann, т.е. за гаражни врати, за портални и интериорни врати, както и с брави на външни врати, електроуреди с радиоприемници и устройствата от другите технологии Smart Home, като например алармени системи, сенници и термостати на системи за отопление.

Централен модул на системата е Hörmann homee Brain Cube – бял, удобен куб с WLAN връзка, който може да се позиционира навсякъде в дома. Други цветни кубове могат да бъдат свързани към базовия бял куб съобразно необходимостта и индивидуалното оборудване Smart Home. Тези кубове разполагат с радиопротоколи като например ZigBee, EnOcean или Z-Wave. Hörmann homee Brain Cube обединява всички радиопротоколи; в същото време чрез него се обслужват всички налични врати и радиоприемници Hörmann. Освен това централата Smart Home е съвместима с гласовите асистенти Alexa, Google Home и Siri.

Инсталацията на Hörmann homee е изключително лесна: базовият куб се свързва с електрическата мрежа, приложението Hörmann homee се инсталира на таблета или смартфона, устройството се настройва и готово.

Вратите и радиоприемниците Hörmann се управляват чрез радиосистемата Hörmann BiSecur. Тъй като тя е двупосочна, се връща информация и за актуалния статус на устройството. Така потребителят може да разбере например дали вратата е отворена или затворена – и то от всяка точка по света. Поради разширените си функции Hörmann homee заменя BiSecur Gateway, управляван досега чрез радиосистемата BiSecur, и приложението BiSecur.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори