Home  /  Новини и тенденции   »   За непрекъсната картина на панорамния изглед

За непрекъсната картина на панорамния изглед

Брюстънги и парапети със стъклени кантове

Изцяло стъклените парапети сега са много на мода, въпреки това клиентите масово търсят решение за защита на кантовете от метал, които нарушават изцяло прозрачната визия.  На тези клиенти производителя на продукти от стъкло sedak предлага профили за защита на кантовете на стъклени парапети. Защитните прозрачни кантове могат да има огъната форма, а като функция – до вариант противокуршумни.

За да се запази свободната панорамна гледка от балкони или тераси картината не бива да се прекъсва от непрозрачни елементи по парапетите. При завършване на стъклото с метални профили, изгледът се разделя от непрозрачния материал. Естествено не е възможно парапетите от стъкло да бъдат оставени без завършващ елемент, който да предпазва канта на стъклото от климатичните въздействия.

За да се елиминират визуалните проблеми с непрозрачните компоненти, производителят предлага функционално завършване по канта – от стъкло. Така изгледа остава сободен с висококачествена естетическа визия. Вариантите на изпълнение са два.

Функционалност с приятно усещане

Вариантът на кант от стъкло със заоблена форма придава необичайна визия като водата и замърсяванията не могат да се задържат по повърхността и се оттичат надолу, а кантът за дълго остава чист. Този вариант може да се изработва и с извити форми, при което безпроблемно се следват извивките на сградата.

При търсене на класическа елегантност може да се използва прозрачния кант „sedak clear edge“. Патентованата защита покрива горния кант на триплекса и затваря чисто парапетите. Прозрачно блестящата лайсна с полирани ръбове действа не само като защита от атмосферните въздействия, но предпазва при удар.

За специални случаи sedak предлага индивидуални изпълнения за балюстради и парапети до клас на стъклата BR7 NS.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори