Home  /  Новини и тенденции   »   За правилен монтаж на дограмата

За правилен монтаж на дограмата

Уплътняващи ленти от устойчиви суровини

Специалистът по системи за уплътнения и изолации Iso-Chemie предлага линия от екосъобразни биопродукти. С новите био балансирани профили Iso-Connect „Blue Line“ могат да се изолират външно и вътрешно прозорци. За разлика от конвенционалните ленти линията „Blue“ се изработва от екологични продукти, без това да се отрази на техните качества.

Лентите за изолация на прозорци Iso-Connect Inside „Blue Line“ и Outside „Blue Line“ се произвеждат от устойчиви суровини. Необходимите за производството полимери се получават от растения, съдържащи захар, като захарно цвекло, захарна тръстика, зърно, царевица и други алтернативни видове. Особеното тук е, че при растежа си културите поемат голямо количество въглероден диоксид. Това е един от начините, по които могат да се намалят парниковите газове – важен аспект за опазването на климата.

Идентични качества

Устойчиво произведените изолиращи и уплътняващи фолиа за прозорци на Iso-Chemie Iso-Connect Inside „Blue Line“ и Outside „Blue Line“ изпълняват същите функции като фолиата на базата на чисто синтетични суровини. Параметрите на фолиата от серията „Blue Line“ не са занижени по отношение на качеството.

Пароизолиращата Iso-Connect Inside „Blue Line“ се полага от вътрешната страна на прозорците. При многобройни тестове се доказа, че няма измерими стойности на въздухопреминаване. Фолиото предпазва от навлизане на влага във фугата между прозореца и стената и така предотвратява образуването на конденз в тази зона.

Iso-Connect Outside „Blue Line“ е лента, разработена за приложение по периметъра на прозорци, врати или панели от външната страна. Гъвкавата и разтеглива лента е хидроизолираща и паропропусклива, което благоприятства отвеждането на влагата от фугата. Фолиото отговаря на изискванията за енергийна ефективност и има препоръките за RAL монтаж.

Силно приспособими

Двете ленти са водоплътни, изолират от вятър, въздухоплътни са и имат голяма разтегливост. Тази гъвкавост поема движенията на фугата, с което се гарантира дълготрайната уплътненост на прехода между прозореца или вратата и стената. Полагането на двете ленти е лесно и бързо върху различни конструкции. Повърхността на лентите позволява измазване, боядисване или залепване.

Меките и гъвкаво нагаждащи се защитни ленти имат фабричен лепилен слой, така че залепването към касата е лесно и рационално. За залепването към стената производителят препоръчва монтажното лепило Iso-Top Flexkleber SP или XP.

Лентите се предлагат с ширини от 70 мм до 290 мм.

Iso-Chemie дава гаранция за лентите от серията Blue-Line от десет години.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори