Home  /  ОбектиОбекти   »   Топъл дистанционер за максимална изолация

Топъл дистанционер за максимална изолация

Swisspacer в модерен дизайнерски хотел

Необичайната архитектура, обединяваща стила Art Deco от двадесетте години на миналия век с модерния, характеризира новия дизайнерски 5-звезден хотел Nobu Hotel в полската столица Варшава. Сградата се отличава с трапецовидната си форма и разместените един спрямо друг етажи. Тройните стъклопакети са изработени с топъл дистанционер от Swisspacer, така че се постига възможно най-добрата изолация.

Това междувременно е дванадесетият хотел на реномираната веригата Nobu. Сградата се отличава с необичайната си трапецовидна, акцентирано стъклена форма с разместени един спрямо друг етажи. Особено интересно изпъква фасадата на долната част, изпълнена с начупено стъкло. Така се предлага лично пространство на взискателните обществено познати личности, между които и много холивудски звезди, без да се закрива гледката отвътре навън към артистичния квартална полската столица, в който е разположен хотелът.

Много дневна светлина с висока енергийна ефективност

Голямата площ на прозрачните елементи по фасадата осигурява много естествена светлина на сградата. Тройните стъклопакети, изработени от фирма Vitroterm-Murow разполагат с допълнителни предимства. Изработени са с топъл кант на производителя и специалиста по дистанционери Swisspacer. Произведените с тях стъклопакети са добра комбинация за постигане на възможно най-добра топлоизолация.

Дистанционерът на швейцарския производител се изработва от високо топлоизолиран пластмасов композитен материал, който намалява топлинните загуби до минимум. Така се избягват топлинните мостове и загубите на топлина по периметъра на стъклопакетите. По този начин през лятото в сградата прониква по-малко топлина, а през зимата – по-малко студ.  Създава се възможно най-добър и комфортен вътрешен климат. Образуването на конденз е сведено до минимум, оттам и появата на мухъл и щети по сградата. Източниците на нездравословни условия са елиминирани максимално.

Независимо че дистанционерите чисто визуално са елемент, който в повечето случаи остава извън полезрението на намиращите се в сградата хора, продуктът има чувствително въздействие върху усещането за приятна атмосфера, повишава енергийната ефективност и температурния комфорт във вътрешното пространство на сградите, какъвто е случаят с модерния хотел Nobu в полската столица Варшава.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори