Home  /  Новини и тенденцииФасади   »   Schüco RX LOAD 500 – първият робот от очаквана поредица

Schüco RX LOAD 500 – първият робот от очаквана поредица

Нови автоматизирани решения заместват служители

За да могат производствените процеси да станат по-бързи и по-сигурни, експертите от отдела за дигитализация и производство на Schüco разработиха нов робот, който подава алуминиевите профили в центровете за обработка и след това ги изважда от тях. Роботизираното решение е отговор и на нарастващия недостиг на квалифицирана работна ръка.

Производителите на дограма днес често се изправят пред много разнообразни изисквания. От едната страна са високият натиск и изискванията за качество, от друга – липсата на специализирана работна ръка и повишаващата се средна възраст на служителите, с които се разполага, за да може да се обработва максимално ефективно, така че да се устояват позициите в конкурентната надпревара.

Едно от решенията се намира в разтоварване на служителите от физически натоварваща работа или елементарни дейности, за да могат квалифицираните работници да се използват за дейности с по-големи изисквания. Точно тук Schüco предлага подходящите решения.

Още през април 2019 г. се сключи стратегическото партньорство с Kuka AG, един от водещите производители на роботизирани решения. Първи резултат от съвместната дейност е представеният от Schüco робот RX LOAD 500. С него автоматично се подават профили към обработващия център и после се изваждат и редят на стелаж. Роботът може да се съчетае със CNC машината AF 500, която крои и обработва, така че се спестява много време от работния процес и се разтоварват служителите.

Обработката на голям брой различни системи изисква много добро ноу-хау и крие опасност от размяна, грешни обработки и други проблеми. За да станат процесите по-сигурни, предприятието предлага машини за рязане на риглите, изпълнението на ъглите, кроенето на стъклодържачите и рязане на уплътненията. Машините се захранват онлайн с необходимите данни, така че компонентите да могат да се обработят в нужното време и с необходимото качество.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори