Home  /  За архитектиОбектиПродукти   »   Кödispace 4SG за дълготрайни стъклопакети

Кödispace 4SG за дълготрайни стъклопакети

Система с топъл кант за най-голямата лаборатория на Корея

В западната част на милионния метрополис Сеул концернът с международна дейност LG е разположил отдела си за проучване и разработки. В новия комплекс LG Sciencepark вече работят около 22 000 служители на фирмата. Досега от общия брой сгради на комплекса са изградени двадесет. Голяма част от тях са с приложена концепция за устойчивост и са LEED сертифицирани. За висококачествените окачени стъклени фасади на изследователския център са използвани топлите кантове от системата на Kömmerling Кödispace 4SG от H.B. Fuller/Kömmerling.

С новия комплекс LG Sciencepark концернът LG обединява и събира под един покрив всичките си лаборатории за изпитване. На обща площ от 170 000 кв. метра в западната част на Сеул се образува архитектурна структура с площта на средно голям европейски град, в която работят до 25 000 души. С тези размери комплексът е най-големият научен център на Корея.

В LG Sciencepark се проучват нови технологии за изкуствен интелект, роботизация или нови иновации за ефективен енергиен мениджмънт, биотехнологии и др. До 2024 година кварталът трябва да има 26 сгради. Досега са готови 20. За всяко дъщерно предприятие е на разположение собствена сграда на девет етажа с индивидуално оформени входове и фоайета.

Сертифицирана устойчивост

Американското архитектурно бюро HOK (Hellmuth, Obata + Kassabaum) състави концепция за мега устойчива архитектура. В сравнение със стандартния разход на енергия за града сградите от комплекса изразходват около 38% по-малко. LG Sciencepark е сертифициран по стандартите за устойчивост на LEED U.S. Green Building Council.

Сградите на изследователския център са получили степен сребро, а Integrated Support Center (ICS) дори достига най-високото ниво – платина.

Комплексът е отличен с наградата и на Корейската агенция по енергетика като Energy Champion („Енергиен шампион“).

Част от енергийната концепция са фотоволтажните инсталации и топлинните помпи за питейна вода, както и големите високоизолирани окачени фасади с големи стъклопакети.

Дълготрайни стъклопакети

Досега в комплекса са монтирани кръгло 98 000 квадратни метра стъкло. Избрани са двойни стъклопакети с Low-E покритие, което концернът LG получи от дъщерното си предприятие LG Hausys.

LG Hausys се е наложил на пазара като иновативен доставчик за строителния бранш и е единственият производител на стъклопакети в Южна Корея, който използва висококачествените топли дистанционери Кödispace 4SG на Kömmerling. Термопластичният дистанционер за стъклопакети предлага най-добри стойности на коефициента на топлопреминаване и има максимална продължителност на живот. Същевременно притежава оригинална визия, така че отговаря на високите изисквания на концерна към новостроящия се комплекс.

В Сеул зимите са студени, а лятото – горещо. За да могат температурните разлики да се поемат от стъклопакетите и да може да се гарантира енергийната им ефективност във времето, се изисква максимално дълго запазване на правилната функция на периферията и плътността на запечатване.

Топлите дистанционери изпълняват не само функцията си дълготрайно да държат добре запечатан стъклопакета, но предлагат и интересни възможности за дизайна. Полагането на реактивния термопластичен дистанционер се извършва напълно автоматично, ето защо стъклопакети с Кödispace 4SG се изпълняват без разместване на стъклата. Повърхността им не отразява светлината и не създава неприятни отблясъци от слънчевата светлина.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори