Home  /  За архитектиОбковСигурност   »   Новият стандарт при 90-минутните 90-милиметрови системи

Новият стандарт при 90-минутните 90-милиметрови системи

Пожарозащита и при скрити панти

Schüco допълни програмата си от противопожарни решения с конструкцията Schüco FireStop ADS 90 FR 90 за най-високия клас на пожарозащита от 90 минути в сегмента на 90-милиметровите системи. Особеното тук е, че предприятието предлага първата сертифицирана противопожарна 90-минутна врата в комбинация със скрито лежащи панти.

Основната отличителна особеност на платформата FireStop се състои в единствената по рода си засега отворена геометрия на профилите, която много лесно се обработва и нагажда към различните изисквания. Профилите, аксесоарите и обковът на 90-минутните противопожарни системи са в голяма степен идентични с тези от системата Schüco FireStop ADS 90 FR 30. Благодарение на допълненията като противопожарните вложки и стъклодържачите се постига най-високият засега клас на противопожарна защита от 90 минути.

Отворено за промени

Друга гъвкавост на системата за противопожарните врати е, че чрез вложените в профилите на касите и крилата изолатори конструкцията остава отворена за изпълнение на допълнителни функции. Допълнения като електрификация на вратите или смяната на едноточково с многоточково заключване може лесно да станат благодарение на уникалната геометрия на профилите.

Скритата панта за противопожарни врати от Schüco.

Визуално подобрено

Допълнителна възможност за архитектите е свързана с визуалното излъчване на вратата, което е подобрено благодарение на скритите панти, които сега за първи път могат да се използват и при 90-минутните противопожарни врати. Възможно е производството на по-големи елементи, като светлите проходни размери при еднокрил вариант достигат до 1400 мм на 2700 мм и при двукрил – 2822 мм на 2700 мм.

Лесно производство и монтаж

Отворените по фалца профили улесняват значително производството и монтажа на покрития обков. Обковът може ефективно и без допълнителни фрезования почти без инструменти да бъде монтиран. Ъгловите сглобки се поставят по познатия начин с щанцоване или със завинтване.

Общото тегло на вратите от FireStop ADS 90 FR 30 се намалява с около 20% в сравнение със старата система Schüco FireStop T90.

Schüco FireStop ADS 90 FR 90 обединява дизайн, ефективност и гъвкавост в 90-минутните противопожарни решения.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори