Home  /  За архитектиЗа инвеститориОбков   »   Покритието Roto AVT – защита срещу H1N1 и COVID-19

Покритието Roto AVT – защита срещу H1N1 и COVID-19

Специално покритие защитава от инфекции

Производители на дограма, които използват обкова Roto AL или Roto AL Designo, могат вече да използват дръжките Roto Line и мартината с антивирусно и UV устойчиво покритие. Технологията Antiviral Technology ще бъде обозначена върху продуктите със съкращението Roto AVT. Доказано е, че има широко действие срещу вируси, бактерии и гъбички, които се полепват по дръжките. Roto AVT ги обезврежда и ги прави неактивни. Рискът от верижна инфекция от дръжките се намалява значително.

„Продукти с това покритие, което да елиминира причинители на заболявания, се търсят все по-често за болници, старчески домове, както и за обществени сгради“, споделя д-р Грегор Щьосер, ръководител отдел „Повърхностни технологии за прозорци и врати“ при Roto.

Поради голямото търсене на лесни за поддържане повърхности в здравния и обществения сектор системният доставчик търси възможности бързо и целенасочено да предложи дръжки за алуминиеви прозорци и покритие във всеки цвят и повърхност. Подходящата за целта технология се предлага под името Roto AVT.

„Това, разбира се, е само началото – коментира Матиас Нагат, ръководител маркетинг на асортимента в Roto Aluvision. – При нужда могат да се предложат дръжки с Roto AVT и за дървени и PVC прозорци. Ще следват и други продуктови групи.“

Сигурно и лесно почистване

Roto AVT е прозрачно покритие, съвсем тънко и при допир трудно може да се разпознае. Покритието улеснява почистването и дезинфекцията на дръжките за прозорци. Чрез покритието се създава особено здрава повърхност без пори, която притежава така наречения лотос ефект. Така хидрофилната мембрана на обвивката на вирусите не може да се задържи по повърхността, а органични субстанции, влажност и замърсявания се отблъскват. Освен това Roto AVT има биоцидно, фунгицидно и вируцидно действие.

Действащо срещу вируси

Съдържащите се в покритието активни вещества деактивират причинителите на зарази, преди инфекцията да стане активна. Доказано е действието срещу инфлуенца (H1N1) и COVID-19 (SARSCoV-2), покритието въздейства на тяхната обвивка и я нарушава. Така Roto AVT осигурява защита от разпространители на зараза за времето между дезинфекциите.

Защита за дълъг период

Тестове в център за изпитване и сертификация показаха, че действието на Roto AVT е дълготрайно и се запазва дори когато дръжките се използват активно. Подобни покрития вече се използват в болниците по повърхностите на санитарните възли, леглата и медицинското оборудване. Следователно всички групи продукти на Roto с новото покритие могат с чиста съвест да се използват за прозорци с високи изисквания към хигиената.

Производителите на прозорци, вложили такива дръжки в продуктите си, получават сертификат към документацията, който да удостоверява функционалността и качествата на повърхността. При желание дръжките могат да получат маркировка, която да заостри вниманието на потребителите върху особените свойства на повърхността.

Вече в търговската мрежа

Производителите на алуминиеви прозорци в Европа вече могат да използват дръжките Roto Line с покритието Roto AVT. Предлага се по същия начин както и дръжките в специален цвят. Срокът на доставка на отделни поръчки е четири седмици. След сключване на рамков договор частите могат да бъдат доставяни и в стандартните срокове. Разширяване на доставките за производителите на алуминиеви прозорци с други компоненти е в подготовка и съвсем скоро може да се реализира. Същото се отнася и до приложението на антибактериалното и антивирусното покритие върху други продуктови групи от асортимента на Roto.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори