Home  /  За архитектиПродукти   »   Contraflam Structure Elegance и Contraflam Structure Vibrance

Contraflam Structure Elegance и Contraflam Structure Vibrance

Повече дизайнерски възможности с висококачествените противопожарни стъкла

Многобройни вариации в цвят, повече дневна светлина и висока прозрачност – с Contraflam Structure Elegance и Contraflam Structure Vibrance производителят на специализирани стъкла Vetrotech Saint-Gobain разшири доказалата се продуктова фамилия Contraflam Structure. Новите продукти отварят допълнителни възможности за дизайнерското оформяне на защитеното външно или вътрешно пространство.

Максимално количество дневна светлина благодарение на намалената за пореден път фуга между стъклата. С Contraflam Structure Elegance филигранната фуга на Contraflam Structure може да се намали с нови десет милиметра. Противопожарната защита се запазва и при фугата между стъклата, така че могат да се оформят непрекъснати стъклени ленти, които да осигуряват надеждна пожарозащита. Contraflam Structure Elegance е пригодено за приложение във вътрешното пространство и има нужната здравина. Във височина могат да се изпълняват елементи до 3.210 мм. Предлагат се варианти за класове на пожарозащита EI 30 и EI 60.

Визуални акценти

Изпълнение в тон или създаване на контрасти – с Contraflam Structure Elegance противопожарните стъкла получават цвят и могат да бъдат съчетани с околното пространство. Боядисаните вертикални кантове практически могат да се доставят във всеки цвят по RAL в зависимост от желанието и концепцията за вътрешното пространство. Възможно е сливане с околното пространство или целенасочено подчертаване на тона. Чрез неутрален или преливащ се цвят с околната среда стъклото се слива с фона и изчезва визуално от цялостната картина.

Визуални контрапункти се поставят, като се изберат изпъкващи и подчертаващи се тонове на фона на интериора. Така стъклените стени могат да се използват като елемент на интериорния дизайн.

Стъклата Contraflam Structure

Contraflam Structure Vibrance е здрав, гъвкав триплекс и може да се използва както за вътрешното, така и за външното пространство. Стъклото може да е с височина до 3.800 милиметра и се предоставя за EW 30/60 до EI 30/120.

Стъклата Contraflam Structure са съставени от термично закалени стъкла, между които се намират слоеве от специален материал. В случай на пожар той се разпенва и действа изолиращо за топлината. Материалът е UV устойчив и се отличава с много високо пропускане на светлина. Contraflam Structure разполага с много добра якост на удар и се обработва лесно дори при големи размери.

Всички стъкла на продуктовата фамилия могат да се комбинират с допълнителни функции, така че се покрива целият спектър от приложения. Освен това нечупливото стъкло Contraflam Structure изпълнява изискванията за използване в евакуационни пътища. Възможно е приложение при всички материали за рамки – дърво, стомана алуминий.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори