Home  /  За архитекти   »   Rehau се включва към инициатива за устойчивост

Rehau се включва към инициатива за устойчивост

Един от 50-те лидери в устойчивостта и екологията

От десетилетия Rehau подхожда с устойчиви решения по цялата си верига от дейности и ги прилага в ежедневната практика. Ангажимент, който сега се оценява с включването на Rehau към 50-те лидери в устойчивостта и екологията – инициатива на компанията за медийни и видеопродукти TBD Media Group с подкрепата на Обединените нации.

Кампанията „50 Sustainability & Climate Leaders“ има за цел да заостри вниманието на предприятията върху устойчивите подходи и да предложи тази сцена като възможност да се представя ангажиментът им пред международната публика.

„Като семейно предприятие Rehau има дългосрочна визия и поема отговорност за бъдещите поколения“, коментира Уилям Кристенсен, председател на управителния съвет на групата Rehau. „Да бъдеш един от 50-те Sustainability & Climate Leaders е истински стимул за нашите близо 20 000 служители да вървят и занапред по пътя на устойчивостта и опазването на околната среда. Искаме да сме част от затворения цикъл на икономиката.“

Квотата на рециклиране се увеличава

Rehau планира до 2025 година да повиши значително над 15% квотата на рециклиране и същевременно да намали емисиите СО2 с около 30%.

„За нас устойчивостта е философия, която се отразява в три основни стойности: доверие, надеждност и иновация. Искаме да разработим технически прогрес, който подобрява начина на живот“, подчертава Файт Вагнер, вицепрезидент на групата Rehau и член на борда на супервайзерите. При използването на рециклиран материал в производството на профилите може да се спестят до 88% емисии въглероден двуокис в сравнение с използването на нов материал. Наред с отговорното отношение към ресурсите за производство на по-дълготрайни полимерни системни решения Rehau се концентрира и върху висококачественото рециклиране и подготовка на материали от частния и индустриалния сектори за повторното им приложение. Във всички звена, в които предприятието е активно – мебелната, строителната и автомобилната индустрия, се разработват и произвеждат висококачествени продукти от рециклирани материали.

Също и с подкрепата на UN Global Compact от май 2020 г. Rehau се представя с ясно определена отговорност на ръководене и устойчивост. Всички направления на дейност в Rehau постоянно развиват и се обогатяват с нови устойчиви стратегии.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори