Home  /  КомфортПродукти   »   Срещу причиняващите заболявания фини частици във въздуха

Срещу причиняващите заболявания фини частици във въздуха

Pure Air – покритието за чист въздух

За подложените на фин прах, полени и фини частици във въздуха съществува риск от заболявания като деменция, алцхаймер, сърдечен инфаркт или рак. Микроскопичните частици все пак се разпространяват в домакинствата или в обществените сгради. Това е достатъчен повод Mursall Active Coating GmbH да разработи покритието Pure Air, което подобрява качеството на въздуха във вътрешното пространство с помощта на фотокаталитично покритие.

Микрочастиците се улавят от покритието с помощта на светлината и кислорода и така се обезврежда тяхното вредно влияние. Когато тези частици се срещнат със специално обработената повърхност на стъклата, се стига до фотокаталитична реакция, която в рамките на 90 минути убива 80% от всички бактерии, вируси или мухъл. Независимо от своето разнообразие, всички микроорганизми са чувствителни към фотодинамично, биоцидно въздействие. Накрая могат просто да се избършат или изсмучат.

Много тънкият слой Pure Air, нанесен върху старите или новите прозорци, се свързва директно с повърхността на стъклото и действа активно 24 часа на денонощие. Новата повърхност отстранява освен това неприятни миризми, безцветна е и няма нужда от енергия, освен от тази на слънчевата или изкуствената светлина. За целта са достатъчни 1000 лукса. Следователно въздействието върху околната среда е нулево.

Приложение в много области

Едно от предимствата на покритията е от полза например за хотели или болници. За обществения транспорт, бусове, влакове и др., невидимото защитно средство намира широко приложение. Производителите на прозорци, които вървят ръка за ръка със строителния бранш, също могат да се възползват от новата система.

Улавя и най-фините частици

Наред с естествено съществуващите биогенни аерозоли като бактерии и вируси, за здравословното състояние на човека е отговорен и финият прах. Това са преди всичко освобождаваните директно в помещенията частици от принтери, прахосмукачки и други уреди. Самата индустрия или транспортът също замърсяват вътрешността на сградите с фин прах. Тъй като тук не действат условия на разреждане, както е на открито, наситеността на частиците е значително по-висока. Трябва да се прави разлика между по-грубите частици фин прах и ултра фините прашинки. Изследванията показват, че колкото по-малки са частиците, толкова по-голяма е опасността от заболяване.

Ултра малките частици, които се носят във въздуха, са с големина 100 нанометра. Там, където европейските директиви за чистотата на въздуха не могат да защитят, евентуално решение може да бъде решението Active Coating, за да елиминира вредните вещества и да се изгради постоянна защита.

Покритието Pure Air гарантирано действа в продължение на 20 години. Ефективността на функцията е доказана от независими институти като Tropos или TÜF Süd. Покритието не променя нито прозрачността на стъклата, нито тяхното качество.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори