Home  /  Продукти   »   Super Spacer® T-Spacer & SG на Edgetech

Super Spacer® T-Spacer & SG на Edgetech

За структурно остъкляване с XXL стъклопакети

Със Super Spacer® T-Spacer™ SG експертът по стъкла Edgetech/Quanex представя допълнение на системата дистанционери Spacer®T-Spacer™ Premium Plus. Продуктът е разработен специално за приложение при структурно остъклени фасади с XXL стъклопакети, с цел удължаване на живота на обработката по периметъра. Производителят е нагодил типичната Т-образна форма на топлите дистанционери към нуждите на автоматичните линии за производство на стъклопакети.

Благодарение на тяхното добро представяне по отношение на топлоизолация и разходи, свързани с устойчивото строителство, елегантните, пропускащи много светлина фасадни конструкции са актуални повече от всякога. Дори и най-малката промяна, която води до подобряване на качеството и дълготрайността на остъклените фасади, е добре дошла за производителите на стъклопакети. Тъй като UV устойчивите вторични уплътнители от силикон са газопропускливи, първичните уплътнители при структурното остъкляване придобиват важно значение. Положеният от двете страни на дистанционера първичен уплътнител, в повечето случаи поли изобутилен, носи основното натоварване и като цяло трябва да осигурява плътността, за да се предотврати дифузията навътре към пространството между стъклата.

В тясно сътрудничество

За да се обхванат напълно всички аспекти, новият продукт е разработен в тясно сътрудничество с водещи производители на стъклопакети за обектовото строителство.

Външните размери на дистанционера остават същите, каквито са при Super Spacer® T-Spacer™ Premium Plus, но страничните площи за нанасяне на поли изобутилена са увеличени. Новата конструкция на дистанционера пасва до милиметър в автоматичните поточни линии за нанасяне на вторичните уплътнители. Успоредността и незначителните отклонения на дистанционерите при стъклопакетите стават още по-прецизни и здравината на системата е увеличена допълнително. Това е особено важно при големи размери и високо тегло на стъклопакетите, както и за увеличаване на дълготрайността им.
Дистанционерът е разработен за структурно остъклени фасади с XXL стъклопакети.

Други особености

Като всички продукти на Edgetech новият дистанционер Super Spacer® T-Spacer™ SG е неметален, силиконово базиран топъл кант от структурен силикон с интегрирани сухи вещества. Неговата ниска топлопроводимост от 0,19 W/mK придава също много добри топлоизолиращи качества на крайния продукт.

Съставът на дистанционера предлага подобрено запазване на формата, което определя дълготрайното функциониране на запечатването по периметъра. Еластичността на структурния силикон следва обусловените от климатичните промени движения. Особено в климатични зони с много ниски и много високи температури това може да бъде решаващо предимство. Super Spacer® T-Spacer™ SG разполага с по-голяма площ за нанасяне на първичните уплътнители.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори