Home  /  За архитектиПродукти   »   СИСТЕМНА ПЛАТФОРМА ENERGETO® NEO

СИСТЕМНА ПЛАТФОРМА ENERGETO® NEO

Дизайнът се обединява с
технологията

Производителят на PVC профилни системи от Карлсруе aluplast представя нова системна платформа – energeto® neo, в която са влети импулсите и желанията на клиентите. neo впечатлява с модерния си дизайн и възможността с една платформа да се изпълняват както обектови, така и индивидуални архитектурни желания.

Наред с ефективността на производството новата платформа изпълнява и желанието за красив дизайн. Концепцията, вдъхновена от стила баухаус дава възможност за изпълнение на прозорци с много светлина. Особено усилия са положени в насока устойчивост, опазване на околната среда и ефективно използване на ресурсите. Новата системна платформа energeto® neo носи всички предимства на познатите системи energeto и се произвежда ресурсно ефективно, без това да става за сметка на високите функционални качества. При energeto® neo стоманената армировка се заменя от други технически мерки, което намалява въглеродния отпечатък с около 15% в сравнение с конвенционални системи.

Дизайнът се обединява с технологията

energeto® neo се отличава с екстремно тесни профили, което прави системата актуална за дизайнерските тенденции. Предлага се като равнинно изместен вариант, което придава на прозореца обем, един вариант с равнинно лежащо крило и още един вариант с равнинно разместено крило. Иновативните технологии на aluplast гарантират високата топлоизолация, надеждната противовзломна защита и високия комфорт за потребителите.

Технически характеристики

  • energeto® neo равнинно изместен вариант
  • Uf = 1,00 W/(m²K)
  • Uw = 0,73 W/(m²K) при троен стъклопакет с Ug = 0,5 и дистанционер с Psi = 0,030 W/mK
  • energeto® neo равнинно лежащ вариант
  • Uf = 0,87 W/(m²K)
  • Uw = 0,67 W/(m²K) при троен стъклопакет с Ug = 0,5 и дистанционер с Psi = 0,030 W/mK и foam inside
  • IDEAL neo равнинно изместен вариант
  • Uf = 1,2 W/(m²K)
  • Uw = 0,79 W/(m²K) при троен стъклопакет с Ug = 0,5 и дистанционер с Psi = 0,030 W/mK

Технологии

powerdur inside

Подобрена топлоизолация Използването на powerdur, материал, разработен от BASF

специално за приложение в прозорците, позволява производство без стоманена армировка и постигане на по-добра топлоизолация. С лесната обработка на профилите, новите повърхности и техники на лепене aluplast иска да предизвика икономическия интерес и

съзнанието за опазване на околната среда. В системата energetoR стоманената армировка е заменена с powerdur вложки, които подобряват топлоизолацията и улесняват производството. Кроенето на стоманената армировка и закрепването й в профила отпадат като действия в производствения процес. Само елементи с особено големи размери се изпълняват със стоманена армировка.

Друг важен аспект е улеснението за монтажниците. Без стоманена армировка теглото нa елементите се намалява с около20%, разпробиването и закрепва нето към отворите в стените също стават по-лесно. Слепването на стъклата към рамките създава по-корава конструкция, която е по-лесна за работите по регулирането и сервизната поддръжка.

bonding inside – технология на слепване в плюс за сигурността

Технологията на слепване показва ноу-хау, което е постигано и изграждано с години. Залепените за рамките стъкла са използвани за първи път в автомобилостроенето и са се наложили като стандарт. Aluplast от рано разпознава предимствата на технологията и я разработи специално за изискванията на дограмаджийската индустрия. 

Стъклото на прозореца се залепва по целия си периметър, с което се създава прецизна връзка между стъклото и крилото. За ефективността на производствените процеси специално при лепенето в техническия център на aluplast се намира на разположение робот за лепене и остъкляване. Нанасянето на лепилото става напълно автоматизирано.

Благодарение на залепването на стъклото към рамката се създава противовзломна устойчивост RC2.

Чрез отпадане на стоманената армировка се олекотява общото тегло, което е предимство особено при използване на тройни стъклопакети. Прозорците запазват формата си и дори след дълги години на експлоатация се отварят и затварят безпроблемно.

foam inside  – перфектната технология за прозорци

Друга опция за подобряване на топлоизолацията е технологията foam inside. За целта готовият елемент се запълва със специална полиуретанова пяна. Особеното в случая – материалът, който се впръсква в заварената рамка, си проправя пътя и запълва профилите изцяло. Пяната, както и останалият материал от рамката се рециклират напълно.

safetec inside – умело осуетява проникването с взлом

За средно уплътнение на касата на прозореца се използва непрекъснато средно ребро, което е заварено за получаване на по-добра топлоизолация. От друга страна се предотвратява изваждането на крилото от касата. Със safetec inside се повишава значително противовзломната устойчивост на прозореца.

Дизайнерска система energeto

5000 view

С energeto 5000 view aluplast предлага ефективно дизайнерско решение. Системата е със скрита зад касата рамка на крилото и позволява ненарушено водене на линиите на дограмата, аналогично на равномерния характер на окачените фасади. Решението се радва на одобрението на архитектите и е актуална тенденция в съвременния дизайн. Производството на дограма с energeto 5000 view не се разглежда като специална изработка, а се осъществява серийно. Важна предпоставка за ефективното производство е фактът, че стъклопакетът се монтира по познатия начин от вътрешната страна. Не се изисква отклоняване от традиционния начин на производство, при това се използват стандартните инструменти, стъклодържачи и аксесоари.

Към системата се предлагат и алуминиеви капачки, които също се монтират по добре познатия традиционен начин. Тъй като крилото от външната страна остава скрито, алуминиевата капачка се произвежда единствено за касата. След събирането на прозореца тя се щраква към рамката.

При energeto 5000 view aluplast продължава да следва линията на предлагане на решения с още по-добри топлоизолиращи характеристики. Още отсега се знае, че предписанията за енергийна ефективност ще стават все по-строги. С иновациите в технологиите aluplast вече е в състояние да отговори на изискванията на утрешния ден. Точно в областта на пасивните къщи aluplast вижда възможности за повишаване на оборотите, като предоставя на разположение системни фамилии като energeto.

Ideal 8000 с Aluskin – равнинно лежащ вариант

Системата дава три решения.

С модулната си система с дълбочина 85 мм aluplast предлага едно решение за изпълнение на различни условия. Системата се предлага в три варианта, които в зависимост от изискванията може да постигнат стойност Uw до 0,8 W/(m2K). За система плъзгане с повдигане това е много добра стойност.

С най-висококачествения вариант може при определени условия да се постигнат стойности дори до 0,65 W/(m2K). Принос за това има както горната шина за водене на крилото, така и допълнително вложените топлоизолатори. С тези специални допълнения опасността от образуване на конденз се свежда до минимум.

Сравнение с energeto R 5000 view.

Отделни компоненти като например стъклодържателите може лесно и бързо да се подменят. Интегрираните уплътнения спестяват част от работните стъпки и повишават продуктивността и сигурността на процесите. Цялостното производство също се организира по-ефективно. Системата може да се изпълнява и във вариант с алуминиеви капачки aluskin.

За изпълнение на най-големите размери от 6,50 м х 2,80 м също се предлагат съответните

сертификати от изпитвания.

Стъклопакетите може да достигат тегло от 300 кг, което обаче в никакъв случай не затруднява движението на плъзгащите се елементи.

Новият нисък праг към вратата отговаря на най-актуалните изисквания за безпрепятствен

преход през вратите. Решението е с много добро уплътняване, а челните ширини на профилите при фиксовете са тесни и елегантни. От първоначалното представяне на пазара вратата плъзгане с повдигане на aluplast е добре приета и системният доставчик постоянно работи върху усъвършенстването и допълването й. Конструкцията се оценява положително от тези, които я използват в серийното си производство, и бързо впечатлява клиентите с лесното боравене с модулната система.

Врати 70 мм и 85 мм

На своите партньори aluplast предлага напълно завършена серия от профили за врати.

Врата Ideal 4000 е с дълбочина 70 мм и има стойност на коефициента на топлопреминаване на рамката Uf=1,5 W/(m2K).

Допълнение на жилищните врати Ideal 4000 е серията Ideal 7000 с дълбочина 85 мм. Системата се характеризира с голямото сечение на камерите за стоманена армировка, които позволяват изпълнението на врати с по-големи размери. Дебелините на пълнежите или стъклопакетите може да достигнат до 50 мм, а топлопреминаването на рамката Uf е до 1,2 W/(m2K).

Иновативният нут предлага по-голяма свобода при избора на обков. Възможността за използване на по-масивни насрещници повишава противовзломната защита.

Новоразработените уплътнения на кастата и крилото подобряват значително уплътнеността навратите.

В дизайнерско отношение също се предлага голяма свобода на избора. Възможно е изпълнение с алуминиева капачка, а също така се предлагат и декоративни варианти. Принос за елегантната визия на вратите имат и профилите, чиято челна видима ширина е 116 мм.

Съвсем в крачка с актуалните тенденции вратата с дълбочина 85 мм се предлага и във вариант с изцяло покрита от пълнежа рамка на крилото.

Nordline: тесни рамки с приложение на технологията за слепване

Профилната серия Ideal 4000 има специално разработени допълнения за пазарите на Нидерландия, Дания и Великобритания, които се представят от производителя под името Nordline. Чрез допълването цветната палитра със специфични холандски тонове, както и със специално цветно каширане, се удовлетворяват типичните за страната изисквания.

Благодарение на възможността за приложение на технологията за слепване при Nordline се постига подобряване на уплътнеността и топлоизолацията на тази линия профили. С допълнителното средно уплътнение се постигат стойности на топлопреминаването, които се

изискват например на пазара в Дания, като същевременно се спазва предпочитанието тези

стойности да се удовлетворяват независимо от използването предимно на двойни стъклопакети.

Освен това челната ширина на профилите е намалена с 13 мм, с което се осигурява по-голяма площ на стъклото и съответно през прозореца преминава по-вече дневна светлина.

Системи за плъзгане с различна дълбочина

За топлите региони aluplast предлага продуктова програма с различни дълбочини на рамките.

При варианта Sliding Window 60 може да се използват стъкла и стъклопакети с дебелина до

20 мм. Стоманената армировка позволява изработването на стабилни прозорци и балконски врати. Двете различни големини на крилата за прозорци и врати, както и касите за две или три крила предлагат разнообразни варианти за комбиниране.

За особено големи елементи е подходяща системата Multi-Sliding, в която може да се монтират стъклопакети с дебелина до 32 мм. Системата е трикамерна и безпроблемно се комбинира в комплексни врати с четири или пет канала за плъзгане.

Вариантът Mono-Rail е подходящ за региони, в които се използват предимно обикновени остъклявания. Системата в повечето случаи не се нуждае от допълнителна стоманена армировка и позволява изпълнението на различни комбинации.

Ексклузивен дизайн с aluskin

С прилагането на допълнителна алуминиева капачка може да се постигнат високостойностна оптика, висока устойчивост и голямо разнообразие на цветовете както при алуминиевите профили. PVC прозорците на аluplast с допълнителната алуминиева капачка обединяват лесното поддържане на PVC прозорците с оптичното разнообразие на алуминиевите профили. Интересното тук за инвеститорите, архитектите и изпълнителите са богатото ценово преимущество и по-добрата топлоизолация в сравнение с алуминиевите дограми.

Елементарният монтаж на допълнителна алуминиева капачка е плюс и осигурява на преработвателите рационално протичане на производствения процес.

Капачките се закрепват към вече серийно произведената дограма или ролетни щори посредством клипс система. Алуминиевата капачка се предлага към сериите профили Ideal 4000, Ideal 5000 и Ideal 7000 и 8000.

Декориране в цвят

Прозорци – индивидуални като всеки стил, с прозорци в цвят могат да се сложат специални акценти независимо от архитектурния стил на сградата. Изборът е богат – от класическото бяло и елегантния антрацит до многобройни екстравагантни тонове. Фолиото се полага върху профилите по технологията Cool-Colors. Дори при силно директно слънце се предотвратява силното нагряване на рамката на прозореца, а цветът се запазва непроменен за дълги години.

Тъмносиво основно тяло на профилите

Модерният цвят антрацит наложи въвеждането на профили с тъмносив цвят на основното тяло. Така прозорците получават еднаква визия дори при отваряне на крилото. Погледнат от която и да е посока, прозорецът се показва с една и съща визия.

Сиви профили се предлагат за следните системи: IDEAL 2000, IDEAL 7000, IDEAL 8000, lift-slide, smart-slide System.

За предприятието

aluplast е основано през октомври 1982 г. в Етлинген до Карлсруе, Германия. Още през първата година се поставя добър старт и се постига оборот от 2,5 млн. евро, в производството са вложени 1000 т. PVC материал. През 1989 г. е закупена фирма Golde от Бавария и е приета тяхната система за уплътняване „Golde IDEAL“. През 1991 г. е създадено първото дъщерно дружество на международния пазар. В Испания е създадено търговското дружество aluplast Ibérica, а през 1995 г в Познан, Полша е изграден първия завод за екструдиране на профили извън пределите на Германия. В следствие на голямото разрастване през 2005 г следва преместването на централата в Карлсруе, където има повече място и логистиката се организира по-ефективно.  През 2006 г. за  aluplast работят вече 1250 служители. Профилната фамилия energeto® идва на пазара през 2009 г. През 2011 г. е инвестирано в собствена лаборатория за тестване на прототипи, провеждане на изпитвания, разработване на нови технологии. През 2013 г. е предложена 85 милиметрова модулна система за плъзгане с повдигане. Две години по-късно е представено иновативното решение за врати и прозорци energeto® 5000 view. За 2016 г. и 2017 г. aluplast е отличено с наградата TOP 100-Award за иновативно средно предприятие.

Системи:

Прозорци: серия Ideal – Ideal 2000, Ideal 4000, Ideal 5000, Ideal 7000 и Ideal 8000; серия energeto: energeto 4000, energeto 5000, energeto 5000 view и energeto 8000; серия energeto neo

Врати: 85 мм и 70 мм

Плъзгане: Lift slide, Smart slide, Vario slide

Капаци

Вентилация

Технологии: Powerdur inside, Bonding inside, Foam inside и Safetec inside


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори