Home  /  За инвеститориОбектиОбекти   »   Топлият кант може да държи и хладно

Топлият кант може да държи и хладно

Swisspacer Ultimate – за зима и лято

На австралийския бряг е построена пасивна вила с прави и ясни геометрични форми. Голямата площ на стъклата е засенчена с добре обмислени строителни детайли. Освен това добрият домашен климат през лятото се осигурява и от избраните слънцезащитни стъкла и топлия дистанционер. С ниския си коефициент на топлопреминаване дистанционерът намалява топлинните загуби отвътре навън. През лятото пластмасовият дистанционер пресича топлинния поток отвън навътре и така спомага за запазване на прохладния вътрешен климат.

Архитектите са избрали ориентацията на сградата, както и формата й, в съответствие с климатичните условия. Създадена е компактна, правоъгълна в план къща, чиято дълга страна е ориентирана от изток на запад.

Сградата се отваря с големи остъклени части на юг. Наред с възможностите на строителната конструкция за създаване на засенчване, прозорците и вратите на Finstral също защитават сградата от прегряване през лятото.

За пасивната вила са използвани тройни стъклопакети, съставени от Planitherm и Cool-Lite Extreme 60/28 на Saint-Gobain Building Glass Europ. Силно изолиращият дистанционер Swisspacer Ultimate осигурява особено ефективна периферия на стъклопакетите. Така се получават прозорци с общ коефициент на топлопреминаване от 0,79 W/(m2K) и преминаване на светлина 50%.

Качествата на топлия дистанционер през зимата са добре познати. Те обаче имат равностойно предимство и през лятото – задържат лятната топлина отвън, с което имат принос към намаляване на енергията, необходима за охлаждане на помещенията.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори