Home  /  ОбектиПродукти   »   AGC Interpane и Edgetech реализират съвместен мегапроект

AGC Interpane и Edgetech реализират съвместен мегапроект

Постоянни гости в Ню Йорк

Дали по проекти за саниране или в ново строителство – AGC Interpane има постоянни ангажименти в Ню Йорк. Разработеният специално за заливка със силикон топъл дистанционер Super Spacer® T-Spacer™ SG винаги е съпътстващ елемент.

За Ню Йорк най-доброто разположение означава и най-добрата гледка към небостъргачите, така че офисни сгради, които през годините са се задържали, сега със суми от милиони се привеждат в най-модерен вид, включително със структурни фасади. От години AGC Interpane е избраният европейски партньор за висококачествено многофункционално стъкло. Заедно с компетентността по покритията и високите изолиращи стойности решаващо е и високото качество на стъклопакетите.

„При нас не постъпват рекламации. Друго освен доставката на 100% качество е немислимо“, коментира Даниел Брукелт, ръководител производство на стъклопакети в AGC Interpane. Предприятието е познато с това, че е търсено за изпълнението на мегапроекти по цял свят. Наред с новото строителство голям принос към оборота имат и стъклопакетите за саниране и модернизация. В Манхатън са модернизирани две ексклузивни офис сгради на Brookfield Properties със стъклопакети на AGC Interpane.

660 5th Avenue  

Това е 39-етажна сграда, бившата Tishman Building на Пето авеню. След направения проект за модернизация на Kohn Pedersen Fox сградата ще получи фасада с хоризонтално разположени стъклопакети с етажна височина. Приблизително 2000 стъклопакета с размери 6 м х 3,2 м, изработени с 20 мм Super Spacer® T-Spacer™ SG – общо около 25 000 квадратни метра стъклопакети са доставени от AGC Interpane в Северна Америка.

„В миналото етажите са били строени с по-малка височина. Днес подпорните разстояния на фасадите на небостъргачи могат да достигнат от 1,5 м до 3,00 м в ширина и 3,5 м до 4,5 м във височина. Сградата на Пето авеню е с растер 5,80 м в ширина и 3,20 м във височина. Затова в този случай стъклопакетите се монтират хоризонтално. Така фасадата на сградата става единствена по рода си сред заобикалящите я здания. Делът на остъклената прозрачна част на модернизираните фасади се увеличава почти четворно.

Кристална елегантна структура за Two Bryant Park

Вторият наскоро модернизиран с участието на AGC Interpane проект е Two Bryant Park. Построената през 1906 г. сграда от 6 етажа в няколко етапа на преустройство разполага днес с 15. През 1984 г. Kohn Pedersen Fox реконструира сградата напълно. Тогава е изпълнена с окачена фасада от тъмнозелено стъкло и алуминий. С ipasol Platin 46/31 новата структурно остъклена фасада е унаследена от нова генерация продукти.

За проекта AGC Interpane произвежда 9000 квадратни метра стъклопакети в два различни варианта. Основният тип има състав: 10 мм Clearlite™ TVG (частично напрегнато стъкло) и 6 мм Clearlite™ (TVG). За приземното тяло са използвани приблизително 1000 квадратни метра стъклопакети със строеж: 4 мм бяло стъкло (TVG) ipasol с покритие на втора позиция Platin 46/31 и 10.10.4 от закалени стъкла. Размерите на последните са 3,20 м х 4,60 м с тегло приблизително 1500 кг. Общо за обекта AGC Interpane доставя на фирмата W&W Glass 450 тона стъкла в презокеански контейнери. За стъклопакетите е използван светлосив дистанционер Super Spacer® T Spacer™ SG.  

Специален дистанционер за обработка със силикон

Дистанционерът Super Spacer® T Spacer™ SG е нов продукт на доставчика Edgetech и е разработен в съвместно сътрудничество с AGC Interpane за структурно остъкляване и XXL остъкления.

„Водещи производители като AGC Interpane дават дълга гаранция за стъклопакетите си. Това означава без видимо стареене, без термично чупене, без дифузия на водна пара, без разместване на бутила – обяснява Кристоф Рубел, технически ръководител на Edgetech за Европа. – За проектите за саниране в Ню Йорк разработихме UV устойчив, но газопропусклив силиконов вторичен уплътнител. Първичният уплътнител следователно носи основния товар, така че да се осигури плътността на периферията“, допълва Рубел.

По тази причина за разлика от Super Spacer® T-Spacer™ Premium Plus вариантът Super Spacer® T-Spacer™ SG позволява нанасяне на полиизобутилен. Структурата на дистанционер позволява точното му позициониране при използване на автоматична поточна линия.

„Паралелността на дистанционера към ръба на стъклото и минималният толеранс са много важни при големи стъклопакети не само по визуални причини, нито критерий, на който архитекти и проектанти обръщат особено внимание, а са особено важни за качеството на стъклопакета – обяснява Брукелт. – Изборът на Super Spacer не е случаен. От опит знаем, че можем да дадем гаранция за приложение на силикон и да гарантираме дълготрайността“, допълва Брукелт.

The Summit in One Vanderbilt

От завършен през лятото на 2021 г. друг проект на AGC Interpane в Мидтаун Манхатън се разкрива прекрасна гледка към Two Bryant Park. Само няколко сгради по-нататък, точно до Grand Central Station, се издига високият 77 етажа небостъргач One Vanderbilt на височина от 427 м. Това е четвъртият по големина небостъргач в града. AGC Interpane доставя стъклата за четириетажната панорамна платформа на височина 335 метра. За да бъде сигурна и цялостна гледката към Медисън авеню, за терасите и стърчащите конзолно стъклени кутии са използвани фолирани стъкла от 4 пъти по 10 милиметра прозрачно стъкло Clearvision с SGP-Interlayer и покритие Clear Sight™ на позиции 1 и 8. Двойните стъклопакети за вътрешната страна на четириетажната платформа са съставени от ламинирано стъкло 10.10.4 със SentryInterlayer и имат размери до 2 м х 5,3 м.

Йоахим Щос, управител на Edgetech Europe GmbH и вицепрезидент на International Sales в Quanex, с гордост заявява: „Нашият дистанционер Silicone Glazing е ярък пример за това, че успешните взаимоотношения клиент-доставчик се простират далеч извън надеждност и качество на продуктите. Да се развиват решения заедно с клиентите е основен принцип във всяка сделка. Естествено се радваме за доверието към нашата работа.“

Superspacer.com

Intepane.com


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори