Home  /  КомфортПродуктиСигурност   »   AGS WAVETHRU™

AGS WAVETHRU™

Покритие за по-добри мобилни връзки в сградите

Добра изолация означава лоши връзки. Вярно или грешно? Определено вярно, ако не са взети подходящите мерки. Една такава е WAVETHRU™, защото улеснява преминаването на телекомуникационни сигнали през стъклото.

Светът около нас става все по-динамичен, градовете са все по-умни и зелени, постоянно възникват нови мобилни концепции. Тези промени са базирани на важни технологични открития. При някои стъклото играе важна роля. С появата на умните градове се увеличава търсенето на свързаност и точно в тази област AGS прави своята разработка – WAVETHRU, при която телекомуникацията става по-добра.

Радиовълните са изолирани и от остъкленията, особено енергийноефективните сгради са добре защитени. Благодарение на специално покритие, нанасяно директно върху стъклото, обитателите си връщат качеството на мобилните връзки с WAVETHRU, без това да има влияние върху естетиката или енергийното състояние.

Няма мрежа

Днешните здания с добра изолация върху покриви и стени на базата на метали и стъклопакети с покрития са преграда за топлината и звука, но и за радиовълните. От честотния диапазон 0,4 до 6 GHz, използван от мобилната комуникация, през сградните обвивки преминават едва 0,1% в сравнение с 50% при лошо изолираните сгради. От това произтича загуба на сигнал от 30 dB, или с други думи казано – няма мрежа.

WAVETHRUTM е покритие за стъкла, чрез което радиосигналите проникват по-добре в сградите и съответно се разпределят вътре по-добре. Извършва се невидима за човешкото око лазерна обработка на наличното покритие на стъклопакета. WAVETHRUTM не се вижда нито отвътре, нито отвън.

Пренасянето на сигнала с WAVETHRUTM се подобрява с 25 dB, без да се нарушават функциите на покритията на стъклата (топло- и слънцезащита, пропускане на светлина и т.н.). Друго предимство на технологията е, че при големи сгради прави ненужно инсталирането на активни системи, които да преодоляват проблеми с връзките, като например полагане на оптични кабели. Такива инсталации са свързани с допълнителни разходи. WAVETHRUTM не изисква поддръжка и е енергийно неутрална алтернатива на такива системи. Елементарно неинвазивно решение.

Предимство за здравето?

WAVETHRUTM подобрява мобилния обхват в сградите. Смартфоните натоварват по-малко антените си за търсене на сигнала, така че им е необходима по-малка мощност. Изследване, проведено от IMEC и Университета в Гент, Белгия, показва, че количеството на излъчените от мобилен телефон вълни в помещение с остъкление WAVETHRUTM е около четири пъти по-ниско. Това означава, че обитателите са със 76% по-малко облъчени с високочестотни вълни.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори