Home  /  B2BДограмаНовини и тенденцииПродукти   »   Hörmann задава нови тенденции при интериорните врати

Hörmann задава нови тенденции при интериорните врати

Модерни и индивидуални за всеки стил на обзавеждане

Интериорните врати играят все по-важна роля в модерния вътрешен дизайн. Съзнателно използвани като дизайнерски елемент, те биха могли да повлияят на общия вид и характера на помещението също толкова силно, колкото и обзавеждането. Със своя асортимент от висококачествени дървени интериорни врати компания Hörmann вече много години предлага на строителните предприемачи и проектантите разнообразни възможности за индивидуален дизайн на помещенията. Актуалните новости разкриват още вълнуващи възможности за дизайн при всеки стил на обзавеждане.

Тренд цвят прахово сиво за модерен дизайн на вратата

Интериорните врати в сиви тонове се радват на нарастваща популярност сред строителните предприемачи и модернизаторите. Сега Hörmann разширява асортимента си от интериорни врати с модерния цвят прахово сиво. Прахово сивото като изискан нюанс на наличните цветове светлосиво и антрацит, подхожда на много стилове на обзавеждане. Новият цвят се предлага за дървени врати от моделите Duradecor BaseLine, DesignLine Stripe 15 и DesignLine Steel/Plain, както и DesignLine Concepto с повърхности мат и ленено платно, както и предлаганата единствено от Hörmann повърхност със светлосенки. Модерният цвят прахово сиво хармонира особено добре с акцентни цветове като също новия вариант на обкова в матово черно black.edition.

Врата в дървесен декор хармонира с дървените елементи на интериора и създава топла, естествена атмосфера.

Индивидуални врати чрез поставяне на красиви цветни акценти

Индивидуални акценти в модерната интериорна врата могат да бъдат поставени също и посредством цветни кантове на платното и апликации (т.нар. лизени). В тази връзка е възможно защитата на кантовете 4Protect за интериорни врати с повърхност Duradecor да се достави и в цветово съгласуван вариант за постигане на контрастен кант. Същевременно защитата на кантовете 4Protect осигурява красив и здрав завършващ профил на канта и прави интериорните врати по-малко чувствителни към натоварванията от ежедневието. Новият контрастен кант 4Protect се предлага по избор в цветовете таупе, антрацит, бяло и светлосиво, а отскоро също и в черно и прахово сиво.

Съосно вградени в платното апликации (т.нар. лизени) също поставят акцент и съдействат за постигането на модерен интериорен дизайн. В тази връзка за интериорните врати от серията DesignLine Plain Hörmann вече предлага – освен наличните до момента лизени с вид на благородна стомана – също и три матови варианта в златисто, бронз и черно.

Дръжки и панти като отливка

Междувременно черното завладя модерния интериорен дизайн като никой друг цвят. Ето защо дръжката Linea Planar със съосна розетка вече се предлага и в наситено черно. При това съосната розетка може да се комбинира и с дръжки от серията Karee или Linea. Като хармонично допълнение при интериорните врати без фалц Hörmann предлага скрито разположена европанта в black.edition. С поставяне на още елементи от серията black.edition, като например черен обков или брава се създава модерна и оптимално съгласувана визия на вратата.

Стъклени врати с лофт дизайн

Модерната промишлена визия е нова тенденция в обзавеждането не само при мебелите, осветителните тела и декорациите. Новите стъклени и остъклени врати Hörmann в модерния индустриален стил придават типична лофт атмосфера, а черните надлъжни и напречни линии с ширина 7 мм поставят елегантен акцент за модерен интериорен дизайн. По отношение на дизайна на вратите са възможни два варианта: лофт дизайн 1 – 5 (вляво) с четири ивици и пет полета и лофт дизайн 2 – 5 (вдясно) с общо 10 полета, две едно до друго и пет едно над друго. Двата варианта се предлагат за врати на панти и плъзгащи се врати, както и с остъкленията Clear и Clear White. Дръжките и обковът от серията black.edition подчертават черните акценти на вратите.

Снимки: Hörmann


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори