Home  /  За инвеститориПродукти   »   Deceuninck представя профилната система Phoenix

Deceuninck представя профилната система Phoenix

От 100% рециклиран материал

Системният доставчик Deceuninck е най-голямото предприятие за рециклиране на твърда пластмаса в Бенелюкс. От години предприятието използва за профилите си рециклиран материал. Phoenix е първата система, която се изработва изцяло от рециклиран материал. Новият асортимент е предназначен основно за обектови решения, при които се търсят устойчиви продукти и се цели затворен цикъл на икономиката.

Нидерландия си постави амбициозни цели за постигане на кръгова икономика. Например от 2023 г. всички обществени поръчки трябва да се изпълняват от рециклирани материали. До 2030 г. държавата иска да намали на половина СО2 емисиите и до 2050 г. да постигне напълно затворен цикъл на икономиката. Затова не е случайно, че първите проекти със системата Phoenix са реализирани именно в Нидерландия. В началото на 2021 г. е направена модернизацията на училището на фондация Aloysius в Айндховен с профилите на системата Phoenix.

Дизайнът на Elegant Infinity е избран за профилите Phoenix от 100 процента рециклиран материал.

На базата на Elegant

Използването на рециклирани материали не се отразява на качеството на профилите, тъй като материалът може да се използва отново до десет пъти. Освен това за рециклирането се използва 90% по-малко енергия, отколкото при подготовката на нов материал. Профилите на системата Phoenix постигат същите отлични показатели по отношение на устойчивост на формата и топлоизолацията както и останалите профили на Deceuninck. Хомогенната повърхност на профилите Phoenix също не се отличава от тази на профили от нов материал.

Системата Phoenix е базирана на профилите Elegant Infinity, които с класическата си визия придават модерно излъчване на прозорците. Съвсем логично определени профили се предлагат с типичното сечение за прозорците на нидерландския пазар.  

Профилите се предлагат в 50 цвята, между които различни декори, фолирани с перлена структура, както и с визия на алуминий и други стандартни цветове. Засега количествата са ограничени и доставките се извършват само по поръчка.

oenix.

Училището на фондация Aloysius, което е първият проект, изпълнен с профилната система Phoenix.

Ангажимент към бъдещето

„В групата Deceuninck започнахме с рециклирането още през 2012 г. Тогава закупихме едно най-модерно съоръжение за рециклиране за нашия завод в Диксмуйде“, разказва Том Дрисенс, бизнес мениджър на отдел „Материал и устойчивост“ в групата Deceuninck. „През 2018 г. увеличихме капацитета на рециклиране до 45 000 тона. Това количество представлява 2,3 милиона прозореца годишно, които не се депонират или изгарят. Направеното усилие подготви Deceuninck за бъдещите предизвикателства и изисквания в строителния сектор за използване на максимален процент рециклиран материал, който все повече се доближава до това да стане норма.“


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори