Home  /  Новини и тенденцииПродукти   »   Veka AluConnect стъпва на пазара

Veka AluConnect стъпва на пазара

Нова системна платформа за индустриално лепене

Veka взе решение да не участва във Fensterbau Frontale през юли 2022 г. Независимо от това, че предприятието се отдалечава по този начин от международната трибуна, клиентите все пак ще бъдат запознати с актуалните разработки на Veka. Във фокуса на климатичните промени ще се представят решения от различни области и ще се сподели опитът от ангажимента към рециклирането и устойчивостта.

В областта на продуктите наред с алуминиевите прозорци със заварима термично разделена рамка Veka AluConnect се представя също и с конструкцията плъзгане с повдигане Vekamotion 82, както и с новата системна платформа за индустриално лепене на стъкла и новата система Vekavariant EPS. Първа информация ще получите от нашите страници.

„През есента на миналата година обсъдихме в нашето предприятие дали да участваме на Fensterbau Frontale през март. В онзи момент имахме желание да получим от организаторите ясен знак за сигурност на изложителите и посетителите, но за съжаление не получихме такъв. По тази причина в края на миналата година взехме решение да не участваме на Fensterbau Frontale 2022 – обяснява Йозеф Лео Бекхоф, ръководител „Маркетинг и търговия“ във Veka. – Новата дата в средата на лятото по време на отпуските оценихме като несполучливо избрана, което затвърди решението ни.“

Достигната пазарна зрялост

Непосредствено след празнуването на 50-годишния юбилей през 2019 г. беше представено проучването „PVC и алуминий в едно“. Конструкцията е съставена от два алуминиеви профила и един термоизолатор от PVC. Върху PVC профили са залепени алуминиеви профили отвътре или отвън, така че цялата конструкция доказано работи статически стабилно. Това може да се провери от архитекти, проектанти и преработватели, тъй като данните за Veka AluConnect вече са качени на дигиталната платформа на Veka. Клиентите получават профилите готови за обработка, включително покритието и уплътненията. Без допълнителни мерки за подобряване на топлоизолацията стойностите на коефициента на топлопреминаване на профилите Uf стигат до 1,1 W(m2K).  

Преди заваряването алуминиевите профили трябва да се фрезоват при герунга. Това може да се направи в обработващ център или на друга машина. Заваряването се извършва на машини, с които после не се изисква почистване на среза. Така обработката става в една стъпка. В резултат се получават чисто затворени ъгли. Машини за обработка се предлагат от Graf Synergy или Urban. С тях се постига висока прецизност на процесите на фрезоване и заваряване. Профилите се доставят от Veka в цялостен вид – PVC ядрото с вътрешната и външната алуминиева капачка, с екструдирани уплътнения и боядисани в цвят по желание на клиента.

„Производството на конструкцията не е подходящо за всеки производител“, коментира Херман Шмиц, ръководител „Технологии и иновации“ във Veka.  

Интересът към конструкцията е голям, от една страна, от производителите на PVC прозорци, които могат да добавят в програмата си и алуминиеви прозорци, от друга – за индустриалните производители на алуминиева дограма. Точно при тези две целеви групи Veka AluConnect използва нови потенциали в областта на автоматизацията както на обработката на профилите, така и при реденето на обков. Конструкцията предлага възможност, при която разходите за производството на един елемент от Veka AluConnect в сравнение с производството на традиционен алуминиев прозорец могат да бъдат намалени. Veka се занимава и с разработване на конструкцията AluConnect за входни врати.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори