Home  /  КомфортТърговци   »   Топъл кант от Kömmerling използван в Манхатън

Топъл кант от Kömmerling използван в Манхатън

Жизнено пространство зад структурно остъклена фасада

Големи структурно остъклени фасади красят не само обществени и корпоративни сгради, но вече започват да се използват и при жилищни. Стъклената структура е желан архитектурен изказ в бляскавите сгради на метрополиите на САЩ. Сега специфичен проект в Ню Йорк, представляващ висока стъклена сграда, предлага ново жилищно пространство. За приятния климат в сградата допринася и топлият дистанционер на Kömmerling, който е използван за стъклопакетите.

Жилищното пространство е ограничено не само в големите европейски градове, но и в американските метрополии като Ню Йорк. Сгъстяването в градовете вече може да се извършва предимно във височина. В Манхатън компанията за недвижими имоти Lalezarian Properties приключи с новия си проект през зимата на 2021/2022 г. Върху пететажна съществуваща сграда изникна нова, модерна жилищна част на 22 етажа.

Еластичен периметър

Високата 64 метра сграда в голяма част е изпълнена с окачена фасада. За да се постигне висока степен на топлоизолация и енергийна ефективност на сградата и да се осигури оптимален вътрешен климат на жилищата, са използвани топлите дистанционери Ködispace 4SG, които са се наложили като изключително издръжлива, носеща и дълготрайна химична и еластична връзка между уплътнителите и стъклата. Така топлият дистанционер поема типични за източното крайбрежие на Америка температурни разлики между лятото и зимата. Така дълготрайно се запазва функционалността на стъклопакета.

За обекта е избран дистанционер в черен цвят, което предотвратява евентуални неприятни отблясъци.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори