Home  /  За архитектиСъбития   »   Fensterbau Frontale 2022 – отново заедно

Fensterbau Frontale 2022 – отново заедно

След четиригодишна пауза

Персонални срещи и директни контакти, намиране на решения и изживяване на живо, обмяна на опит и идеи – това отново извади дуото международни панаири Fensterbau Frontale и HOLZ-HANDWERK на преден план. С това извънредно „лятно издание“ специализираното международно събитие напомни активно за себе си – общо 708 изложители от 33 държави. В рамките на четирите панаирни дни 28 500 специализирани търговци, производители, архитекти, проектанти и други професионалисти от бранша от 100 страни се информираха за най-новите тенденции при прозорците, вратите и фасадите, както и за дървопреработвателната промишленост.

Изложбената част в тринадесетте зали се допълни от богата, тематично насочена съпътстваща програма със специфични демонстрации, интересни доклади и дискусии. Към тематичното разнообразие бе и форумът „Дигитализацията в ежедневието на малките предприятия“, предоставящи идеи доклади и продуктови презентации, свързани с дигитализацията на производствените процеси. Интерес предизвика и творчески вдъхновяващото представяне „DesignObjekt – ObjektDesign“.

На специалното мероприятие „Green Deal“ на ift Розенхайм и Нюрнбергския панаир експерти представиха идеи и решения за по-добра СО2 ефективност и защита от екстремните прояви на климатичните промени. Десетият форум „Архитектура-Прозорци-Фасади“ протече под мотото „Отговорност към ресурсите, устойчивост, гъвкавост“. Програмата се допълни от срещата Expert Talks, както и от новата „Среща на производителите на метална дограма“.

Отново на живо. Липсата на някои от водещите предприятия не попречи на живия интерес
и активното участие. Снимка: Нюрнбергски панаир.

Най-после отново заедно. Хубавото време бе използвано от общността на прозорците, вратите и фасадите за провеждане на уникално парти в изложбения парк, гостите на HOLZ-HANDWERK отпразнуваха годишнината на своето място за срещи, а сред тях присъстваха и такива, които са били на всички 20 издания.

Програма на живо

Наред с участниците на място, заинтересовани, които не можаха да дойдат в Нюрнберг, имаха шанса дигитално в предаване на живо да присъстват на Fensterbau Frontale. Програмата, както и форумът „Дигитализация на малките предприятия“ са записани. Презентациите и докладите могат все още да се видят на www.live.frontale.de.

Следващото издание на Fensterbau Frontale и HOLZ-HANDWERK ще се проведе от 19 до 22 март 2024 г.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори