Home  /  Продукти   »   Вентилационни крила Schüco AWS VV

Вентилационни крила Schüco AWS VV

Дизайнерско решение за съвременни сгради

Вентилационните крила Schüco AWS VV (Ventilation Vent) са перфектното решение за гъвкава вентилация при модерните сгради. Те се предлагат като странични вентилационни отвори с видима широчина от 300 mm, 250 mm и 170 mm и осигуряват възможност за разнообразни решения в съответствие с архитектурните изисквания. С видимата широчина на крилото от 170 mm Schüco успява да създаде най-тясната вентилационна система в световен мащаб. 

Вентилационните крила Schüco AWS 90 VV.SI+ (Ventilation Vent Super Insulation) са с максимална топлоизолация и различни видими ширини на профила, като се отличават с отлични стойности на херметичност и шумоизолация – дори при екстремни метеорологични условия.

Те могат да са с височината на помещението и да са постоянно отворени през лятото, съчетавайки бързото проветряване на помещенията с висока степен на свобода на архитектурния дизайн. Допълнително предимство на системата са лесното й управление и възможността за комбинация с големи остъклени площи и фиксирани стъклопакети. Със скрития задвижващ механизъм на обкова Schüco TipTronic SimplySmart може да се реализира както енергоспестяващо, автоматизирано нощно охлаждане, така и вентилация, включена в сградната автоматизация.

Използването на вентилационните отвори като toplight прозорци позволява естествената обмяна на въздух и се поддържа приятен вътрешен климат в помещението – икономична алтернатива за вентилация или допълнение към сградната автоматизация.

Системата за вентилационни крила Schüco AWS VV е имплементирана в първата сертифицирана по BREEAM, ниво EXCELLENT офис сграда в Пловдив: Kamenitza Office Park. В изграждането й са вложени изключително и само висококачествени материали. Обърнато е особено внимание както при проектирането, така и при изпълнението, на сградните детайли.

Освен функционалната стойност, вентилационните клапи имат и естетическа. Добавени към окачени фасади могат да бъдат използвани като изразно средство за подчертаване на линии и форми.

Сградната обвивка е с впечатляващ дизайн – ĸoмбинaция oт cтъĸлeнa oĸaчeнa фacaдa c ниcъĸ ĸoeфициeнт нa тoплoпpeминaвaнe и oĸaчeнa ĸaмeннa вeнтилиpyeмa фacaдa oт вpaчaнcĸи вapoвиĸ c мacивни eлeмeнти. Остъклената част е със системата за капачкова окачена фасада Ѕсhüсо FW50, интегрираните отваряеми елементи за прозорци и врати са съответно AWS 70.HI  и ADS 70.HI с изключително нисък коефициент на топлопреминаване и високи стойности на пропускливост на светлината, както и с вградени плътни вентилационни крила Schüco AWS 70 VV. HI с етажна височина.

Подробна информация за предлаганите системни решения можете да получите, като се свържете с фирма „Алукьонигщал“, която е лицензиран представител на марката Schüco за България.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори