Home  /  За архитектиПродуктиСъбития   »   Най-новите разработки на Pilkington, представени на glasstec 2022 

Най-новите разработки на Pilkington, представени на glasstec 2022 

Посетителите на изложението Glass Technology Live в зала 11 имаха възможност да разгледат най-новата система Pilkington Profilit™ и продуктови разработки, фокусирани върху създаването на стъкло с отлични енергийни и безопасни характеристики за редица строителни проекти, независимо от конкретните предизвикателства и бюджет.

Pilkington предлага различни видове стъкла, които се използват в модерната архитектура, отговарящи максимално на съвременните представи за функция на прозрачния материал. Предприятието има и специални разработки за електрохромни решения, покрития с електропроводимост за контрол на слънчевата светлина или за изработка на дисплеи с различно предназначение. Продуктовата палитра включва и варианти с печат с дизайнерска или защитна функция като например покритието за защита на птици.

Стъклото – тройна опасност за птиците

Pilkington AviSafe™ е разработка, която има за цел да защити живота на много птици и да елиминира сблъсъка с прозрачните части на фасадите или с прозрачни стъклени прегради. Благодарение на специалния мотив на покритието отраженията върху стъклото са видоизменени, така че птиците да разпознават бариерата. В сравнение с човека птиците виждат светлината в ултравиолетовия спектър. На тази база е направена разработката на стъклото Pilkington AviSafe™, което същевременно притежава естестическа визия. При комбинация в стъклопакет AviSafe™ трябва да се позиционира от външната страна.

Pilkington OptiView TM

Едни от основните характеристики, които се търсят при стъклата, използвани в музеи, галерии или витрини на магазини, са цветова неутралност и много ниска рефлексия на светлина и околна среда, така че предметите и експонатите зад тях да могат да се виждат максимално чисто и автентично. Тези характеристики притежават стъклата Pilkington OptiView TM, чието съдържание на желязо е ниско (extra clear low iron).

NSG TEC™ – стъкла с електропроводимо покритие, покриват голям диапазон от термични и топлинни характеристики. NSG TEC™ отговаря на широк спектър приложение, като например електрохромни решения, стъкла за уреди, компютърни или сензорни екрани, тънкослойни фотоволтаици и др.

Умният прозорец – сензори отчитат соларната радиация и реагират, като спускат или вдигат щората, разположена между двете стъкла.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори