Home  /  За архитектиКомфортСъбития   »   Нов топъл кант SWISSPACER Ultimate Pro

Нов топъл кант SWISSPACER Ultimate Pro

SWISSPACER сигурна функция, сигурно приложение

Новият дистанционер в продуктовото портфолио разполага с много добри топлоизолационни качества, същевременно се работи много лесно с него. Новата комбинация от материали, които са използвани за дистанционера, придава на кухия профил еластичност, поради което той става по-лесен за обработка при познатата запазена устойчивост на рамката. По отношение на топлотехническите качества SWISSPACER Ultimate Pro застава до SWISSPACER Ultimate, с което се нарежда в челната редица.

Нуждата от енергийно ефективни решения за прозорци и фасади непрекъснато расте. Важна роля при стъклопакетите играе техният периметър. Топлопроводимостта на дистанционерите оказва осезаемо влияние върху енергийната ефективност на прозорците. При висок коефициент на топлопреминаване на дистанционера се губи топлина дори при много добри профили на прозорците и хай-тек стъкла. Освен това топлият кант свежда до минимум риска от поява на конденз по периметъра на стъклопакета, с което се намалява и опасността от образуване на мухъл.

От години SWISSPACER Ultimate се числят към най-добрите дистанционери на международния пазар. Новият SWISSPACER Ultimate Pro допълва съществуващото портфолио. Качествата му са фокусирани към максимално удобство при обработката и най-голяма сигурност на функциониране на стъклопакета, така че да се постигне висока топлоизолация.

Висока еластичност в улеснение на работата

„Усъвършенстваните качества на материала придават особена еластичност на дистанционера – коментира Марио Киндлер, продуктов мениджър в SWISSPACER. – Така се елиминират фините микропукнатини, които се получават при рязане или други обработки на дистанционера. Рамката, направена от SWISSPACER Ultimate Pro, е изключително здрава.“

Увеличената фолирана повърхност на профила спомага за оптимално успешно полагане на бутила. По този начин пространството между стъклата се уплътнява много добре. Рискът от проникване на влага или загуба на газ следователно е сведен до минимум. Подобрената перфорация на профила повишава качеството допълнително, защото така може да поеме по-бързо евентуална влага от сухото вещество.

„Оптималната синхронизация между сечение, перфорация и фолио осигурява особено висока степен на сигурност на функциониране на стъклопакетите особено по отношение на тяхната дълготрайност“, допълва Киндлер.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори