Home  /  КомфортПродукти   »   Два аспекта в светлината на рампата – защита & дизайн

Два аспекта в светлината на рампата – защита & дизайн

За страничните входни врати

Входните врати са дизайнерски елемент на модерното жилищно строителство. Докато централните входни врати блестят с материал, повърхности, обков и други елементи и са визуално притегателна точка, второстепенните входни врати като вратите към мазето, склада за инструменти или гаража са скромни и в тях се вижда възможност за пестене. Въпреки това те са елемент на представителната част и са също толкова важни.

През тях се влиза например в склада, за да се вземат бързо и удобно градинските инструменти, без да се налага да се влиза през централния вход с калните гумени ботуши. По тази причина австрийският производител на лакове иска да предостави същата защита и красив външен вид на второстепенните врати, каквито са при парадния вход.

Проблемът при второстепенните врати е тяхното неособено еднозначно предназначение. Интериорните врати се намират във вътрешното пространство на къщите и това е недвусмислено. Но какво се случва при частично затворената градинска пристройка? Или врата на виндфанга? А вратата към мазето?

Разположението на второстепенните врати не е еднозначно, те се намират някъде във вътрешното или външното пространство. Често се случва „междинните“ входни врати да се доставят от производителя на интериорните врати и не са подготвени за условията, в които трябва да работят.

Тази неопределеност на мястото означава, че тяхната повърхност трябва да бъде подготвена във всички случаи за устояване на външните въздействия. Тя трябва да може да издържа на дъждове, влага, температурни разлики, слънчеви лъчи и вятър. Перфектното решение е системата на ADLER Aquawood Protor-System.

Предимства

ADLER Protor System се отличава с особено висока устойчивост срещу драскотини и е много здрава повърхност, устойчива на механични въздействия, например от допир с връзката ключове. Наред с много добрата защита срещу външните фактори и UV лъчите силните страни на Aquawood Protor-Finish са в устойчивостта на кремове и мазнини или алкални въздействия.

Чрез особената еластичност на покритието лакът може перфектно да се нагажда към различните изяви на околната среда. Така в голяма степен се избягва образуването на пукнатини.

Многолик

Aquawood Protor е и особено лесен за приложение. Лакът съхне за рекордно кратко време, което прави производството на вратите много рационално и ефективно. И не на последно място с Aquawood Protor повърхността може да се оформи по различен начин. Възможни са ефекти на стара дървесина или постигане визията на метал, цветни комбинации или перлен гланц – всъщност допълнителните входни врати могат да станат също толкова хубави, колкото и основните входни врати.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори