Home  /  КомфортОбекти   »   Новата бутикова жилищна сграда Alta Vita Residence, изпълнена с немската PVC система с най-висок клас Schüco LivIng 82

Новата бутикова жилищна сграда Alta Vita Residence, изпълнена с немската PVC система с най-висок клас Schüco LivIng 82

За комфортна и устойчива жилищна среда

Бутиковата сграда Alta Vita Residence, създадена за хора с високи изисквания към средата, в която живеят, е разположена в една от най-комуникативните части на кв. „Кръстова вада“ в София.

Проектът е разработен с изключително високи стандарти за качество, функционалност и визия. Сградата е разделена на 3 секции, следващи денивелацията на терена. Особено внимание е обърнато върху максималното озеленяване на площите около сградата. Паркирането е решено почти изцяло подземно, като е разделено на два подземни гаража, с което се спомага за намаляването на интензитета на движение.

Фасадите ще бъдат изградени с висококачествени вентилируеми системи и мазилки. Общите части на сградата са проектирани с мисълта за удобство, а материалите, предвидени за тях, са висококачествени и с грижа за околната среда. Жилищната сграда Alta Vita Residence е проектирана с 84 на брой апартаменти и две търговски помещения на партерен етаж в сграда „В“. Специално внимание е обърнато върху изложенията на апартаментите, както и панорамите. При остъкляването на сградата са взети предвид естественото осветяване на отделните помещения, пропорциите на фасадите и възможността за функционално обзавеждане на апартаментите.

За жилищния си проект инвеститорът „Витоша Инвест 2000“ ООД се доверява на световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco. За обекта е избрана висококачествената PVC система Schüco LivIng 82 MD Top Alu (с алуминиева капачка) в унисон с актуалните тенденции от Западна Европа. Schüco LivIng 82 е напълно завършена, тествана и окомплектова система, която включва пълния набор от системни артикули, необходими за сглобяването на един елемент – профили, аксесоари и обков.

Външните алуминиеви капачки са атрактивен елемент за оформяне визията на пластмасовите прозорци. Системата Schüco TopAlu комбинира предимствата на пластмасата по отношение на топлоизолираност, плътност и поддръжка с уникалния дизайн на лекия метал. Сдържаната елегантност на алуминия го прави идеален материал за модерната архитектура. Едновременно с това Schüco TopAlu предлага и икономически предимства: оптимизиране на фасади на смесени жилищни и офисни сгради. Цветовата програма обхваща всички нюанси на RAL и елоксирани цветове, с възможност за реализиране на метални и декориращи ефекти.

Schüco LivIng 82 MD е 7-камерна PVC система за прозорци с отлични топлоизолационни стойности и тесни видими ширини на профила от 120 мм. Системата е тествана по стандарта DIN EN 12400 за устойчивост на често отваряне и затваряне и постига клас 2, който гарантира запазване на качеството на прозорците до 10 години без нужда от поддръжка на обкова. Коефициентът на топлопреминаване е Uf = 0.96 W/m²K. С прозорците Schüco LivIng дразнещият шум остава навън. Прозоречната PVC система и иновативната EPDM уплътнителна технология, комбинирани с шумоизолиран стъклопакет, се грижат за отличната шумоизолация до 47 dB.

С избора на високия клас PVC система инвеститорът „Витоша Инвест 2000“ ООД ясно заявява намеренията си да диктува тенденциите на енергоспестяващото строителство в София.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори