Home  /  За архитектиСъбития   »   Maco Innovation TURE 2022/23

Maco Innovation TURE 2022/23

Рекламният камион на Масо в София

Посланието на продукти и решения към партньори и клиенти Масо демонстрира чрез голяма обиколка със специално оборудвания си рекламен камион. Така всички желаещи имат възможността да се запознаят на живо с новите иновации на системния доставчик.

Всички изложени експонати се задвижват единствено автоматизирано. Предприятието вижда организацията на пространството на бъдещето в автоматизирането на дома или офиса – удобно,  контролирано, неограничено и съвсем практично за всички потребители. Автоматизираното управление на ежедневието пуска все по-дълбоки корени в навиците на хората, а прозорците и вратите предоставят много възможности при компилацията на концепцията smart-home.

Ето защо Масо поставя силен акцент върху автоматизираното управление на дограмите – от входната врата, вратата към терасата или балкона през различните начини на отваряне на прозорците до нестандартните решения за дизайнерски елементи. Всичко се движи без намеса на човешката ръка.

Освен това функциите на вратите и прозорците могат да се следят, управляват и нагласяват през мобилния телефон. Естествено, обратната връзка с информация за положението на крилото – отворено/затворено, се получава също по всяко време през съответното приложение на смартфона. Контролът на достъпа също може да се извърши от разстояние. Оторизирането на лица за достъп може да стане безпроблемно през съответно приложение за контрол на входната врата. Задаване на времеви интервал, например няколко дни на валидност на достъпа или няколко седмици, също е възможно.

Определени изложени експонати в рекламния камион са свързани с контролна система, която следи положението на крилото – отворено/затворено.
По аналогичен начин се получава информация за положението на крилото на всеки прозорец в дома или офиса.

Като предприятие с известно име в бранша, Масо не подминава и актуалните теми, касаещи качеството на жилищната и работната среда. Достъпността на всяко кътче от тази среда трябва да е еднаква за всеки и всяка възрастова група. Височината на праговете през последните години постоянно намалява, в повечето европейски страни има и нормативни ограничения за височина максимум до 20 мм, ако не е възможно да се избегне. В своето предложение по темата Масо подхожда директно към максималната цел – напълно нулев праг при балконски врати с двуосно отваряне.

Производителят отива и малко по-далеч и предлага собствена конструкция за плъзгане с повдигане. Профилите са с ширина от едва 50 мм и са подсилени със стъклени PVC влакна. Конструкцията е с напълно нулев праг и може да се изпълни с клас на противовзломна устойчивост до RC2. За облагородяване на визията се използва и естествена дървесина.

Максимална корозионна устойчивост на повърхностите с Maco Tricoat-Evo.

Друг акцент на производителя е поставен върху повърхностното покритие на обкова – устойчиво на надраскване покритие и решение за агресивна среда.

Обиколката на Масо продължава в страната и всеки желаещ може да се запознае на живо с  продуктите и концепциите на системния доставчик.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори