Home  /  За архитектиЗа инвеститориСъбития   »   Първият випуск от специалност „Фасаден инженеринг“ следването си

Първият випуск от специалност „Фасаден инженеринг“ следването си

На 12.05.2023 г. се състоя държаният изпит по специалност „Фасаден инженеринг“ във ВСУ „Любен Каравелов”, София.  След като през изминалата година за първи път успешно стартира новата специалност, дойде времето и за доказване на получените знания и умения на десетте студенти от магистърската програма. Едногодишното образование завърши с полагане на държавен изпит.

Председател на изпитната комисия бе доц. Венцислав Стоянов, преподавал по време на програмата по специалностите „Инвестиционни дейности в строителството“ и „Организация на строителството на фасади“.

В комисията участваха още проф. Юлия Илиева, водила специалността „Интегритет на фасадните конструкции“, проф. Нина Пенкова – „Топлотехника и енергийна ефективност“ и „Топлотехническо обследване на сгради“, доц. Станислав Цветков, водил предметите „Фасадни конструкции“ и „Обследване на сградни конструкции“.

Протокол от изпита се води от инж. Михайлова, технически секретар на „Строителен факултет“ към ВСУ „Любен Каравелов”.

Магистърската специалност включва още изучаването на предметите „ Устойчивост на строителството“, „Архитектура и дизайн на фасадите“, „Иновационно проектиране в архитектурата“, както и „Проектиране на метални фасадни конструкции“.

Ето и имената на първите випускници, завършили магистърската програма „Фасаден инженеринг“ –  Шуаиб Мехмедали, Валентин Младенов, Велимир Златарев, Веселка Радославова, Недялка Бочарова, Мехнур Манав, Генади Гангов и Айше Аянска.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори