Home  /  ПродуктиСигурност   »   Така се спестяват разходи

Така се спестяват разходи

SmartHome

Системите за организация на управление SmartHome се приемат при нови сгради без особени резерви, когато обаче става въпрос за интелигентното преоборудване на своя дом, мнозина са несигурни. За реализацията са необходими известни мерки, изискващи намесата на специалисти.

При консултация със специализираните предприятия вниманието трябва да се насочи към разясняване на комплексността и да се постави на преден план изпълнението и опциите за разширяване. Модулни решения като TaHoma Switch на Somfy интегрират освен интелигентното управление на слънцезащитата, но и много други функции и приложения. Съществуващи окабелени мотори могат чрез приемници да бъдат включени към домашната автоматизация без големи усилия.

Един за всички

Особено важен критерии е гъвкавостта на системата. SmartHome централата TaHoma Switch прави впечатление с елементарния монтаж и лесното пускане в действие. Друга положителна черта на системата е модулният начин на изграждане и отвореността на системата. TaHoma Switch работи не само с вътрешния радиопротокол io, но и със стандарта ZigBee, IFTTT и всички обичайни гласови асистенти.

Важно е, че заедно с моторизираните ролетни щори се управлява автоматично и отоплението. Многобройните осветителни тела в различните помещения също могат да се включат към управлението, така че светлината да се включва, изгасва или намалява в зависимост от фазите на деня.

Автоматизираното управление на щорите намалява разходите за отопление или охлаждане.

При отсъствие на обитателите движението на ролетните щори симулира оживление, така че може да бъде елемент на противовзломната концепция. Освен това при наличие на датчици за разпознаване на вибрации или опити за манипулации по входните врати може да се направи връзка към алармената система на жилището. Същото важи и за датчици, задействащи алармата при отваряне на врата или активиране на датчика за дим. Решението предоставя сигурност срещу взлом или пожар.

В мрежа от мазето до тавана

Към автоматизираното управление може да се добави подовото отопление или моторните покривни прозорци на Velux. През интуитивното приложение се задава време за включване или изключване например на отоплението и се организират различни сценарии. Индивидуални допълнения могат да се обвържат в общата организация по всяко време. Спектърът на приложения е голям. Атрактивността на системата може по всяко време да бъде допълвана.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори