Home  /  Новини и тенденцииПродукти   »   Усъвършенствано рециклиране на стари прозорци

Усъвършенствано рециклиране на стари прозорци

Rehau с последователни действия за затваряне на цикъла на суровините

Rehau Window Solutions съвместно с дъщерното си предприятие Dekura пусна в действие съоръжение за разделяне и сортиране на стари прозорци и производствени отпадъци от PVC. С тази крачка предприятието се доближава до целта си да увеличи квотата на рециклиран материал в производството на прозорци.

С изграждането на съоръжението за обработка на стари прозорци Rehau Window Solutions цели постигане на затворен цикъл на суровините. Съоръжението оптимизира процеса на рециклиране и позволява почти точно разделяне на различните материали в натрошената PVC маса. 

Засилена конкурентоспособност

В сътрудничество с PVCR в Ранкорн (Англия) и дейностите по рециклиране на площадката в Срем (Полша), Dekura изпълнява голяма част от дейностите за устойчивост на Rehau Window Solutions. Инициативата за подготовка на материал от стари прозорци укрепва конкурентоспособните пазарни позиции на групата. Чрез използването на рециклирани материали в три държави Rehau Window Solutions е сред решаващите играчи на европейския пазар.

Здраво обвързани с устойчивостта

Вече от десетилетия Rehau използва екструдиране на висококачествени рециклирани материали от собствените съоръжения за рециклиране. Дъщерното предприятие Dekura се грижи за управлението на рециклиращите процеси в два завода и връщането им обратно в процесите на екструдиране на профили. При производството например на един тон рециклиран материал вече се надхвърлят 50% от емисиите въглероден диоксид.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори