Home  /  ПродуктиПродукти   »   За надраскани стъкла и повърхности

За надраскани стъкла и повърхности

Scratch Away

Много неприятности предизвикват драскотините или следите от различни вещества по повърхността на стъклопакетите или профилите. Това има не само визуални, но и финансови последици, а при непрекъснато нарастващите размери и тегло на стъклопакетите е истинско бедствие да трябва да се подмени току-що монтираният 900-килограмов стъклопакет само защото в хода на довършителните работи някой не е бил внимателен и е нанесъл неприятна драскотина по стъклото.

Холандската фирма DB Imagineering показа на щанда си на специализирания международен панаир на стъкларската индустрия glasstec 2022 как на място могат да се заличат немного дълбоки драскотини по повърхността на стъкло.

Моменти от демонстрацията, при която експерт от фирмата обяснява отделните стъпки на третирането с препарат и уреда за полиране.

За да могат резултатите да се видят по-добре, е избрана повърхността на огледало. Чрез бързото въртене на меката четка на полирната машина върху повърхността се повишава температурата в зоната на обработваното място и препаратът, с който се въздейства, влиза в реакция с повърхностния слой и постепенно заличава нараненото място. Уредът има две крачета, които трябва да стъпват върху стъклото, така че четката да бъде винаги напълно хоризонтална към третираната повърхнина.

Благодарение на компактния си размер Skratch Away може да се използва без усилие хоризонтално или вертикално.

Драскотината не е изчезнала напълно, но е много по-трудно визуално уловима. При дълбоки наранявания на повърхността обаче няма как да се скрие дефекта.

Фирмата разполага и с други решения за обработка например на повърхности на профили.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори