Home  /  Новини и тенденцииТърговци   »   Veka закупи Ponzio Polska Ponzio магазин

Veka закупи Ponzio Polska

Разширяване на пазарното присъствие

Групата Laumann, към която спадат добре познатите системни доставчици на PVC профилни системи за прозорци и врати Veka и Geala, успешно приключи покупката на полския производител на алуминиеви системи Ponzio. С това Laumann разширява пазарното си присъствие и в областта на алуминия.

Ponzio и в бъдеще ще запази името си, няма да се промени и мястото на производство. Бизнес моделът на Laumann Group и Ponzio генерира значителна икономическа стабилност, сигурност на работните места, а висококачествените продукти са предпоставка за отлични взаимоотношения с клиенти и партньори.  

Ponzio е основана през 1994 г. в Секаново, Полша. След 28 години фирмата разполага с един от най-големите складове в Полша, четири линии за прахово боядисване, модерно производство и е работодател на над 300 служители.

На международния панаир BAU 2023 в Мюнхен се видя широка продуктивна програма на Ponzio от профилни системи от всички области. Предлагат се изпитани и сертифицирани пожарозащитни системи за прозорци и врати с пожароустойчивост 30, 60, 90 и 120 минути. Системният доставчик разполага и с пожарозащитна окачена фасада.  В унисон с типичните модерни тенденции в портфолиото на Ponzio могат да се намерят решения с тесни профили и много стъкло.

Благодарение на висококачествените си продукти, модерните производствени съоръжения и надеждната логистика Ponzio Polska е утвърден водещ доставчик на алуминиеви профилни системи в Полша и на международния пазар. Ponzio Polska е здрава компания с водещи продуктови решения, отлично позициониране и ясна визия за бъдещето. За Ponzio Polska интегрирането в Laumann Group е чудесна възможност за отваряне на нови пазари, клиентски групи и търговски канали.

Laumann Group има над 7200 служители в над 50 локации на четири континента и генерира годишни продажби от около 1,9 милиарда евро. За Laumann Group придобиването означава навлизане в сегмента на алуминиевите системи. Ponzio Polska ще бъде позициониран като независимо подразделение в рамките на Laumann Group.

Двете компании виждат голям шанс в обединението и намират много общи точки за по-нататъшно развитие на съществуващите пазари – както и за отваряне на нови.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори