Home  /  ПродуктиТърговци   »   За модерна и луксозна жилищна среда

За модерна и луксозна жилищна среда

Хармоничен преход между интериор и екстериор със системите на Schüco

Проектирането и оборудването на помещения с достъп до всяка зона придобива все по-съществена роля и определя съвременната представа за справедлива организация и комфорт на жилищното пространство. Фокусът пада не само върху обитателите с ограничена подвижност или увреждания, но и върху хората от всички възрастови групи – от прохождащите до най-възрастните. Като подвижни функционални конструктивни единици вратите са от особено значение, тъй като трябва да осигурят на всички възможността да използват без ограничения цялото обитаемо пространство, без опасност от препъване или затруднения при преминаване през входните врати или вратите към балкони и тераси. Безпрепятствените прагове при системите Schüco не само предлагат цялостен комфорт и удобство, но и позволяват на всеки да има независим и безопасен достъп до сградите.

Schüco AD UP

Системата за врати Schüco AD UP (универсална платформа за алуминиеви врати) отговаря на изискванията на DIN 18040 за безпрагов достъп в жилищни и търговски сгради. Освен това всички обичайни изисквания за една врата, като водонепропускливост и въздухопропускливост, са изпълнени по висок стандарт. Допълнително интегрираното автоматично странично задвижване на вратата компенсира работните сили, за да улесни достъпа, без да се налага управляване на вратата ръчно.

Независимо от ставащите все по-големи размери, вратите се отварят и затварят без усилия, благодарение на автоматиката и добре обмислена технология.

Плъзгащите се системи също попадат към конструкциите, които трябва да отговарят на изисквания за безпрепятствен достъп в сградите, независимо дали са жилищни или обществени. Следователно плавното преминаване през прагове, без денивелация в настилката и тук е задължително.

Плъзгащата система тип „хармоника” Schüco AS FD 75/90.HI

Schüco AS FD 75/90.HI осигурява максимална ширина на отваряне от почти 100%, като създава просторен преход между интериора и екстериора на жилището без фиксирани елементи. Дори когато са затворени, големите сгъваеми крила предоставят на обитателите невероятни панорамни гледки.  

В последно време отварянето тип „хармоника“ придоби популярност и в жилищното пространство. Първоначално конструкцията е характерна за ресторанти и кафенета, но за все повече клиенти това става желаното решение за дома.

Представената на международния строителен панаир BAU 2023 в Мюнхен врата тип „хармоника“ показа всички предимства на този начин на отваряне. Тесните ширини на профилите и големите размери на крилата, напълно в унисон със съвременните представи за модерна архитектура привличат вниманието на публиката.

Особеностите:

  • Дизайн: със своята концепция за профили в една равнина, ограничените видими фуги и тесните видими широчини от едва 90 мм, Schüco AS FD 75/90.HI позволява реализирането на висококачествени дизайнерски решения, които се вписват хармонично в модерната архитектура на сградата.
  • Максимална свобода на планиране: плъзгащата система тип „хармоника“ предлага нови възможности за планиране и проектиране на жилищни и търговски обекти. Големите размери и позволеното тегло на елементите, широката гама от типове отваряния, както и трите различни вида прагове са част от предимствата на системата.

Със своите три продуктови линии новата плъзгащата система Schüco AS PD 75.HI внася комфорт и дизайн в перфектна хармония и издига минимализма в жилищното строителство на ново ниво. За да отговори на всяко изискване, тя се предлага в следните варианти: Access Line с нисък праг, със скрита каса Design Line и Performance Line с комбинирани предимства. Системата се отличава също така с повишена устойчивост на взлом, най-добри изолационни стойности и възможност за напълно автоматично управление чрез моторизиран обков Schüco TipTronic.

Schüco AS PD 75.HI се характеризира с малка видима широчина на профила в зоната на застъпване на две крила от само 35 мм и с основна строителна дълбочина на крилото от 75 мм. Що се отнася до топлоизолацията, системата може да се похвали с отлични стойности на Uw до 0,82 W/(m²K) (Performance Line). С обков Schüco TipTronic може да се избере моторозирано задвижване, което е задължително за Performance Line. Линията Access Line и линията Design Line постигат клас на устойчивост срещу взлом до RC 2, а линията Performance Line – до RC 3. Напълно автоматизираното скрито в профилите задвижване отваря крилата комфортно и сигурно.

Schüco ASE 60/80.HI

Тесните видими ширини и възможността за безбариерен праг правят новата плъзгаща се система Schüco ASE 60/80.HI уникална по форма, дизайн и начин на управление.  Интегрираните модули SmartStop и SmartClose се грижат за сигурността и повишения комфорт. При варианта с повдигане и плъзгане два допълнителни модула улесняват потребителите при повдигането и спускането на крило. Повдигането вече е по-лесно с помощта на интегриран пружинен механизъм, а крилото и дръжката на управление при затваряне и спускане се подпомагат от специален амортисьор. Тези два модула се грижат за комфортното управление на голямоформатните крила, достигащи до 3,5 м х 3,2 м или 3,2 м х 3,5 м. В комбинация с особено тънките видими ширини се постига трансперантност, която плавно слива външното и вътрешното пространство, а многообразните видове отваряне и опции за комфорт спомагат за изпълнението на всички архитектурни и естетически изисквания.

Теглото на крилото вече може да достига до 600 кг и е с опция за плъзгане отпред или отзад на фиксирания елемент. Също така релсата на плъзгащата се система е удължена до 18 м. Новата система се характеризира с лесен монтаж и окабеляване, като връзката между крилото и касата е безкабелна. Управлението също е лесно и удобно – чрез приложението Building Skin Control или чрез контролен панел за управление, които гарантират сигурността при управление от всички групи потребители.

Системата предлага голямо разнообразие от видове отваряне, благодарение на възможността за задвижване по една, две или три релси. Също така модулната система за обков може да бъде интегрирана както при плъзгащи се системи, така и при системи с отваряне от вида повдигане и плъзгане, поради идентичността на елементите – с малки изключения. Различните функции за сигурност, интегрираната софтуерна защита, контактната лайсна и вградените сензори гарантират сигурна и безпроблемна употреба на плъзгащите се системи.

Платформата позволява различни възможности за управление: чрез висококачествен панел за управление, интегриран в крилото на плъзгащата се врата, чийто дисплей визуализира състоянието на системата; чрез панел, монтиран на стената на помещението или приложението Schüco Арр, както и чрез връзка с автоматизацията на сградата. Подобни варианти на плъзгащите се елементи безпроблемно могат да бъдат интегрирани в Schüco Building Skin Control System.

Подробна информация можете да получите, като се свържете с фирма „Алукьонигщал”, която е лицензиран представител на марката Schüco за България.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори