Home  /  За инвеститориПродукти   »   energeto® neo и във вариант с алуминиева капачка

energeto® neo и във вариант с алуминиева капачка

Елегантна алтернатива на алуминиевите капачки

Интересуващите се от алуминиеви капачки търсят предимствата на PVC прозореца и елегантната визия на алуминия. Екологичният аспект също започва да играе съществена роля. С новата си системна платформа energeto® neo системният доставчик aluplast предлага на инвеститорите, вместо алуминиеви прозорци, вариант с алуминиеви капачки с висока дизайнерска стойност. Освен това могат да се спестят ресурси и да се освободи място в склада.

Инвеститорите избират PVC прозорци, за да намалят топлинните загуби или да не допуснат жегата вкъщи. Ето защо пластмасата е и остава важна градивна част за пестене на енергия и намаляване на емисиите въглероден двуокис.

При разработката на energeto® neo наред с технологията в центъра на внимание стои и дизайнът. Вдъхновена от стила баухаус, системната платформа се отличава с тесни профилни ширини и изчистени линии. През прозорците влиза много светлина и се постига елегантно обединяване на вътрешното с външното пространство.

За определяне на индивидуалния облик системната платформа предлага два варианта – с равнинно лежащо и с равнинно изместено крило спрямо касата.

Нови повърхности

Прозорецът става интересен и много стилен с новото, устойчиво на драскотини и лесно за поддръжка покритие aludec. Повърхността е със силно матова структура и визуално едва се отличава от истинско прахово покритие. Богатата цветова палитра се простира от бяло през различни сиви нюанси до черно и предлага изискана визия. Непреходните цветове са подходящи за много стилове на строителството и обзавеждането.

aluskin classic

Класическата алуминиева капачка също е част от продуктовата програма на aluskin classic. Особеното на системата aluskin classic е, че всичко е съобразено с алуминиевата капачка. При нормалната комбинация каса-крило се получава тясна челна ширина от едва 69 мм, което в най-голяма степен удовлетворява желанието за максимално голяма прозрачна площ на прозореца.

Профилите се доставят със заварени уплътнения, екструдирани в заводски условия още при производството. Доказват се много добри стойности на уплътненост на прозорците.

Без допълнителни усилия могат да се уплътнят и уширенията. В зависимост от монтажната ситуация може да се монтира тясна алуминиева капачка. По този начин може както в долната част да се монтира подпрозоречният перваз, така и в горната – кутията за ролетни щори.

Зрели технологии

aluplast притежава много иновации в своята история. В допълнение към технологията за лепене се включва и powerdur – специална пластмаса, подсилена със стъклени влакна, с която използването на стоманена армировка може да се сведе до минимум или да се пропусне изцяло – важен аспект във времена на недостиг на суровини. Стоманените армировки също са заменени от powerdur в energeto neo – по този начин системата може да има 15 процента по-нисък CO₂ отпечатък в сравнение с конвенционален прозорец, подсилен със стомана. Освен това не се изискват складови наличности на стомана.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори