Home  /  За инвеститориПродукти   »   autoLock AV4D

autoLock AV4D

Дълготраен комфорт за входните врати от Winkhaus

Здрави, комфортни и особено подходящи за външни врати с тъмна визия са новите многоточкови брави autoLock AV4D на Winkhaus. Различните варианти предлагат решение за почти всички ситуации. Лесната за монтаж техника позволява производство на противовзломна зашита RC2.

Новото заключване е разработено на базата на познатата и ценена концепция на autoLock AV3. По същия начин както предишния вариант многоточковото заключване се предлага с клюновидни езици. Масивните езици, без да се използва ключ, се заключват стабилно в насрещниците. Така вратата се заключва още когато се дръпне крилото. В комбинация с допълнителни уплътнения крилото стои по-добре в затворено положение, а благодарение на единствената по рода си форма на езиците вратата се затваря още по-надеждно.

Производителите на врати се радват на еднаквите части за рамка и толеранс по отношение на фалца. Модулната техника позволява ефективно управление на складовите наличности.

Възможно е бравата да бъде монтирана не само на нова, но и на съществуваща врата. За повече комфорт механичното заключване може да се допълни с мотор, а управлението да става например със скенер за пръстови отпечатъци или с въвеждане на пин код.

Различни варианти

За различните нужди на инвеститорите се предлагат различни варианти. Триточковото заключване autoLock AV4D M2 работи с два чифта клюнообразни езика. Още по-добра защита предлага autoLock AV4D M4 с четири езика.

За многофамилни сгради, в които напускането на всички живущи в евакуационна ситуация трябва да е гарантирано по всяко време, се препоръчва бравата autoLock AV4D OR. Заключването става автоматично, без използване на ключ, но заключената врата може винаги да бъде отворена отвътре навън само през дръжката. Паник функцията е осигурена по всяко време, независимо от това, че някой живущ в сградата е заключил преди това вратата.

Антипаник врати за сигурни детски градини

За външни врати на детски градини Winkhaus предлага специално заключване panicLock AP179 от програмата AV4D.

AV4OR KG, който ограничава достъпа отвън през нощните часове, позволява през вратата да се бяга по всяко време на денонощието. Техниката работи с две дръжки от вътрешната страна, разположени на различна височина. И двете се отварят само с едно движение, без нужда от сила. Възрастните използват вратата по обичайния начин, но при височина на дръжката 1,55 м. За децата на разположение е по-ниската дръжка, но при натискане се включва аларма, така че случайното излизане на дете на улицата се изключва. Алармен елемент с бутон се поставя точно под дръжката и при натискането й тя задейства бутона и съответно алармата.

Лесен за използване механизъм

Наред с високата сигурност на интересното многоточково заключване AV4D потребителите могат да се възползват от различни други предимства. Разположен в средата магнит улеснява движението на заключващия механизъм и ефективно защитава от грешно използване. Следи върху насрещника от недокрай прибрани езици също се елиминират. Магнитът е механичен елемент с ненатрапчива визия.

Комфорт на ежедневието, защита през отпуска

Тъй като бравата може да се комбинира с различни допълнителни функции, вратите могат да се конфигурират в различни варианти в зависимост от нуждите на клиента. Често желана от клиентите е дневната TaFa функция. Всички варианти на autoLock AV4D могат да бъдат допълнени опционално с тази функция. При TaFa веднъж отворената врата остава отключена, например докато внесете покупките си в къщата. Функцията се активира много лесно чисто механично и работи само кратковременно, подобно на електрическите брави.

Всички варианти на AV4D серийно се предлагат с функцията Holiday-Lockout. Желаещите по време на отпуск или при по-продължително отсъствие да разполагат с допълнителна сигурност активират тази функция само с едно завъртане на ключа. Това предотвратява възможността вратата да бъде отворена отвътре. Функцията може също да попречи децата да излизат безконтролно навън.

Защита от нежелано отваряне предлага опция, при която крилото се отваря съвсем малко. Така се запазва дистанция от стоящ пред вратата човек или се пречи на малки деца да излязат навън. Функцията се освобождава от външната страна с ключ, а отвътре – с  копче.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори